Doe Maar - De Limmen Tapes (2023)

Pop / Ska
Label: Music on Vinyl

1. Belle Hélène (3:28)
  2. Doe Maar Net Alsof Je Neus Bloedt (6:00)
  3. Pa (4:14)
  4. Alles Gaat Voorbij (3:55)
  5. Liever Dan Lief (4:46)
  6. Doris Day (4:02)
  7. Nederwiet (8:22)
Ik ben benieuwd... Ik hoop dat ik positief kan zijn na beluistering.

avatar van gaucho
Niet de rapversies, voor alle duidelijkheid, maar opnieuw opgenomen versies in 'klassieke reggaestijl'. Maakt wel nieuwsgierig, ja. Weet iemand uit welke periode deze opnamen dateren? Ik neem aan dat ze van vrij recente datum zijn.
DOE MAAR – DE LIMMEN TAPES - Music On Vinyl - musiconvinyl.com

Uiteraard gewoon de Limmen Tapes zoals eerder uitgebracht op cd.

Ik vind dit wel lekkere versies. Heb de vinyl versie gekocht, terwijl ik deze al had als cd. Zou Versies apart op vinyl uitkomen dan laat ik die voor wat het is verder.

gaucho schreef:

De cd is uitgebracht in 2012.

aERodynamIC schreef:
Uiteraard gewoon de Limmen Tapes zoals eerder uitgebracht op cd.

Oh, maar dat zijn dan ook dezelfde versies als die op De Doos? Moet deze dan eigenlijk wel afzonderlijk op de site?

gaucho schreef:

De link die ik erbij zette is de eerste uitgave. Naderhand zijn ze blijkbaar ook in De Doos terecht gekomen en dit jaar Limmen Tapes als RSD release op vinyl (Versies dus niet).

aERodynamIC schreef:

De link die ik erbij zette is de eerste uitgave. Naderhand zijn ze blijkbaar ook in De Doos terecht gekomen en dit jaar Limmen Tapes als RSD release op vinyl.

Ik ben de regels een beetje kwijt onderhand wat wel en wat niet mag op de site

Hmm, ik houd het ook niet meer zo bij. Volgens mij kan het niet, maar er is de laaste tijd zo'n wildgroei aan semi-dubbele vermeldingen op de site gekomen dat ik het er verder maar bij laat zitten. Deze uitgave voelt sowieso een beetje als inhaken op de vinyltrend en kijken of je er nog wat pegels uit kan wringen - zoals zo vaak bij RSD-uitgaven. Aan de andere kant: van die rap-versies ben ik minder gecharmeerd, dus deze uitgave met alleen maar Doe Maar-reggae zou mij best nog eens kunnen aanspreken.

gaucho schreef:

Nou dat dus helemaal en allemaal!

Ik vond het wel leuk om Limmen Tapes nog op vinyl te hebben naast al mijn lp's die ik nog heb uit de jaren '80 en de cd's (enkele verzamelaars plus die Limmen Tapes / Versies).
Maar het is allemaal uitmelken natuurlijk en deze Limmen Tapes is dus niks nieuws onder de zon.

avatar van gaucho
Ook allemaal waar. Enfin, ik houd deze uitgave toch maar even in de gaten met het oog op eventuele aanschaf. Het zou nog leuk zijn als een bezitter van deze specifieke release kan melden of we hier te maken hebben met De Doos-versies of de versies van de originele Limmen-CD. Want daar zit zo te lezen nog best veel verschil tussen. Ik vermoed dat het voor een eventuele aanschaf voor mij niet zoveel zou uitmaken, maar krijg de indruk dat ik toch liever de Doos-versies zou hebben, afgaand op wat ik erover lees.

gaucho schreef:

Wist niet dat er verschil in zat. Ik zou eigenlijk mijn cd weer eens moeten afstoffen en vergelijken met deze vinyl versie.

Nu is het niet zo dat ik deze veel gedraaid heb, meer eentje voor de heb, of het nu de cd is of deze lp

aERodynamIC schreef:
Wist niet dat er verschil in zat.

Ik ook niet (ik kende het bestaan van die Limmen-tapes als afzonderlijke uitgave niet eens), maar las het vanmorgen op basis van linkjes vanaf deze site.
Ik lees net op de volgende pagina van die discussie op die Doe Maar-fansite dat op beide versies de boel soms een beetje overstuurd is. De Loudness War speelt hier kennelijk op. Jammer, maar misschien dat dat op vinyl minder storend is dan op de CD.

avatar van lennon

Ik ben de regels een beetje kwijt onderhand wat wel en wat niet mag op de site

Volgens mij zijn de limmen tapes in 1e instantie uitgebracht in de doos en en enigszins gelijk als dubbel cd met de verschrikkelijke versies.

Echter....is de mix in de doos een andere dan die op de separate cd

Volgens mij is de versie op vinyl die van de dubbel cd.

De opnames dateren van 1 2 en 3 juni 2012...zo staat op de plaat vermeld.

Versies op vinyl zou ik ook niet kopen. Die is echt te slecht voor woorden..

Ik ben wel content met deze aparte vermelding hier..zo kan ik eindelijk dit album los beoordelen zonder dat Versies erin mee wordt geteld en het gemiddelde te laag maakt.

avatar van Funky Bookie
Bands mogen van mij altijd hun eigen nummers in een nieuw jasje steken.
Deze worp is wat mij betreft dan ook prima geslaagd.

avatar van Darkzone
Toen Versies/Limmen Tapes op 2cd uitkwam, heb ik hem geloof ik redelijk snel aangeschaft. En uiteraard ook de Doos van Doe Maar (en verkocht ik mijn oude cd's en dvd's). In die Doos dus een net andere versie van de Limmen Tapes, die ik nu dus ook op geel vinyl (#343) heb.

Een paar jaar terug had ik TopNotch al een messenger bericht gestuurd met de vraag om V/LT op vinyl uit td brengen. Nooit een reactie op gekregen en toen kwam in 2023 ineens LT op vinyl uit. Geen idee waarom ik hem toen niet aangeschaft heb. Maar nu dan toch in huis.

Ondanks het afkraken van Versies, had het mooi geweest als ze hem als dubbelaar hadden uitgebracht.