Oliver Hart - The Many Faces of Oliver Hart (2001)

Alternatieve titel: How Eye One the Write Too Think

Label: Rhymesayers

1. The Many Faces of Oliver Hart (2:27)
  2. Weird Side (3:14)
  3. Song About a Song (1:37)
  4. How Much Do You Pay? (5:55)
  5. On a Clear Day (3:39)
  6. Walking (4:01)
  7. Step by Step (3:04)
  8. Prelude to Coaches (3:47)
  9. Coaches (4:04)

met Carnage

10. Bottle Dreams (3:54)
  11. Soundtrack of a Romance (5:22)
  12. Just a Reminder (3:23)
  13. Infared Roses (2:15)
  14. My Day at the Brain Factory (1:54)
  15. Ode to the Wall (1:33)
  16. Here for You (7:18)
  17. Motormouth's Anonymous (3:55)
  18. Forget Me (4:11)

met Slug

19. How Eye One the Write to Think (4:25)
L2K
Van de man die de Blaze Battle 2000 won op HBO van Shells.

Puff Daddy wou hem destijds signen, maar Eyedea weigerde dit omdat hij geen tweede Eminem wilde worden en zijn eigen underground ding wou doen met zijn diepgaande lyrics.

Het album heeft zeer diepe en complexe teksten over filosoferen en het leven, en is daarom niet voor iedereen weggelegd. Check ook het album van Eyedea met Albilities

avatar van waxs
"Prelude to Coaches", Twista is er niks bij

avatar van FlyLo
Enige minpunt is eigenlijk Prelude to Coaches en Coaches zelf. Carnage verbleekt echt volledig bij de behoorlijk geniale Oliver Hart/Eyedea.
Heerlijk album in de typische Rhymesayers-stijl maar toch met een eigen, fris geluid

avatar van Rhythm & Poetry
Naast de minpunten die je noemt vind ik ook de speelduur wat te lang. Dat is jammer, want naar het einde toe wordt het wel minder, zeker omdat dit album het niet van haar beats moet hebben (niet dat ze slecht zijn, maar ook te weinig opvallend). Verder laat Eyedea weer horen een van de beste mc's te zijn, hij heeft geweldige lyrics en kan prima flowen. The Many Faces of Oliver Hart is een prima album, Eyedea (of Oliver Hart moet ik zeggen) blinkt uit en kan sowieso wel rekenen op een ruime voldoende van mijn kant. Maar voor ik het een cijfer geef eerst nog wat vaker beluisteren.

Rene1979
Dit album van de week heb ik toevallig van de week geluisterd. Omdat ik mij wat meer wou verdiepen in het Doomtree genre.

RedLightCityBoy
Doomtree is geen genre.

avatar van principal2000
Ik vind de stem van Oliver neigen naar vervelend. Vreemd genoeg klinkt hij af en toe anders en in mijn ogen beter (My Day At The Brain Factory, titeltrack). Een lange speelduur vind ik vaak juist prettig, tenzij dit de kwaliteit van het album beïnvloedt. De productie is een klein beetje warrig (je kunt het ook veelzijdig noemen). Boombap-tracks, wisselen erg muzikale, wazige en soms juist weer lege beats af.
Vind ik dit dan een slecht album? Nee. Er staan wel degelijk (erg) goede nummers op. Tekstueel is het een prima album / MC. Qua flow is het ook prima. Kom ik toch terug op de speelduur. In dit geval hadden wat mij betreft de interludes eraf / stukken korter gekund (Ode To The Wall, Song About A Song. Sommige nummers zijn in mijn ogen minder goed (How Eye One The Write Too Think, How Much Do You Pay?, On A Clear Day) en hadden eraf gekund of in een remix-versie (met een andere beat) erop gemoeten. Meer nummers zoals Just A Reminder en Weird Side hadden mij het album een hogere score doen geven.

avatar van kemm
Z'n stemgeluid is inderdaad meestal niet zo bijzonder, maar voor de rest zit het met deze rapper wel snor. Productioneel is dit album ook sterk. Niet alle 19 tracks zijn even geweldig, maar het blijft wel boeien zodat de lange speelduur niet stoort. Enkel ja, 'Prelude to Coaches' is dom, met 'Coaches' zelf kan ik nog wel leven. Ook een pluim voor de +7-minuut songs; ik zie het niet veel rappers (goed) doen.

avatar van Sjoerd_
Het schijnt dat hij zojuist is overleden..

Rene1979
Eyedea is inderdaad overleden lees ik net...

Rene1979
Deze wordt voor RSD op speciaal 3 vinyl geperst dit is zo'n collectors item die ik dus moet hebben.!

avatar van niels94
Eyedea is een fantastische rapper, zo laat hij ook hier veelvuldig horen. Interessant, charismatisch, intelligent en technisch zeer vernuftig. Het is jammer dat het album muzikaal gezien nogal rommelig is. Afwisseling is leuk, maar het had allemaal wat strakker en coherenter gemogen. Ook heb ik het gevoel dat de mix niet altijd ideaal is waardoor de (soms erg vette) beats of juist de verses niet helemaal tot hun recht komen. Maar goed, al met al is het absoluut een genietbaar project van een gigantisch raptalent dat veel te vroeg gestorven is.