Lost in Translation (2003)

Label: Emperor Norton

1. Intro (0:34)
  2. Kevin Shields - City Girl (3:48)
  3. Sébastien Tellier - Fantino (3:12)
  4. Squarepusher - Tommib (1:21)
  5. Death in Vegas - Girls (4:26)
  6. Kevin Shields - Goodbye (2:32)
  7. Phoenix - Too Young (3:18)
  8. Happy End - Kaze Wo Atsumete (4:07)
  9. Brian Reitzell en Roger J Manning Jr. - On the Subway (1:10)
  10. Kevin Shields - Ikebana (1:38)
  11. My Bloody Valentine - Sometimes (5:19)
  12. Air - Alone in Kyoto (4:47)
  13. Brian Reitzell en Roger J Manning Jr. - Shibuya (3:26)
  14. Kevin Shields - Are You Awake? (1:35)
  15. The Jesus and Mary Chain - Just Like Honey (3:02)
  16. Brian Reitzell en Roger J Manning Jr. - 50 Floors Up * (12:59)
avatar van Tommeh
Net als de film gewoonweg schitterend. Ongelofelijk dat een soundtrack je de film zo helemaal kan doen herbeleven.
Het album staat bol van de rustige, surrealistische muziek met natuurlijk erg veel oosterse invloeden. Het nummer Kaze Wo Atsumete is een heerlijk vrolijk japans liedje. En het nummer Alone in Kyoto van Air vond ik ook supermooi, je hoort in dat nummer bijna een minuut lang niets anders dan de golven van de zee.
5 dikke sterren.

Mijn favorieten zijn Girls van Death in Vegas, Alone in Kyoto van Air en Just Like Honey van Jesus and the Mary Chain. Wat een soundtrack... 5*

Heb de film net gezien. Wauw! Vond het erg cool dat er My Bloody Valentine langs kwam.

Nu pas de film gezien? wat een schande

avatar van T.O.
Maar horen er hier geen artiestnamen bij dan?

Eigenlijk wel. Maar ik ben nu te lui correcties door te voeren.

Music
Ik ben verliefd op Tokio..
soundtrack goed
scarlett goed
bill goed

alles aan dit project is goed en keurig gedaan..
ik moet toch bekennen dat ik na deze film ook zo over mijn leven dacht ..

Maargoed de soundtrack 'Death In Vegas'
is absoluut de topper enz enz..en ook natuurlijk Phoenix..

3.5**

S7efan schreef:

De cd mist alleen Fuck the Pain Away van Peaches dat is jammer.

Zat die in de film dan? En in welke scène?

avatar van John Doe
Als Murray in die tent zit waar een stripper bezig is: Nummer 4 in het lijstje hier, is later wel opgenomen bij de soundtrack dus.

Iemand anders nog opgevallen hoe extreem veel deze film lijkt op de clip van Motorcycle Emptiness van Manic Street Preachers? Sommige shots en locaties zijn exact hetzelfde. Bijvoorbeeld het shot van Scarlett terwijl ze in het raam van haar hotelkamer zit is identiek aan een shot in Motorcycle Emptiness. Blijkbaar was deze clip de inspiratiebron voor Sofia Coppola om Lost In Translation te maken.

Wat betreft de soundtrack, ik heb 'm nooit op zichzelf geluisterd, maar in de film vind ik 'm geweldig. Goed ook om Kevin Shields weer eens te horen!

avatar van John Doe
Leuk om zulke dingen te horen, zal die clip eens proberen te traceren één dezer dagen. Zulksoort gelijkenissen vallen mij ook vaak op trouwens, maar dit gaat wel ver.

Kevin Shields, is er dus één van My Bloody Valentine hé, het 'belangrijkste' lid ervan? Had er geen idee van (vond wel altijd de liedjes van 'm hierop bij de stijl van MBV passen, totdat ik in een muziekzaak de soundtrack geordend zag liggen bij het ''My Bloody Valentine''- kaartje.

John Doe schreef:

Er zijn dus 2 versies van de soundtrack?

sxesven
Nee, hoewel de Japanse versie wel een bonustrack heeft. Het lijstje dat Stylus echter opnoemt is meer wat zij op het album hadden gewild.

Verder: mijn favoriete film, briljante soundtrack!

avatar van pauljojo
Tss.. Lekkere soundtrack ja, als ik dat lijstje zo bekijk. Zal de film eens op gaan zoeken, nog nooit gezien...

avatar van Flipman
Bloompje schreef:
Jesus and the Mary Chain.

AAAARRRGGGHHH!!!!!!! Waarom wordt de naam van mijn favporiete band toch altijd verkeerd gespeld??!!!

Niks persoonlijks, Bloompje, maar ik kom 't iets te vaak tegen .

avatar van BlueVelvet
Je bedoelt ipv
"Jesus and the Mary Chain"
"The Jesus and Mary Chain"?
dat is geen kwestie van verkeerd spellen, maar een woord op de verkeerde plaats schrijven

avatar van BlueVelvet
Death in Vegas - Girls
is fantastisch!

avatar van luc011190
Film vond ik matig. Hoogtepunt uit de hele film vond ik dat die vrouw door die tuin liep met Alone in Kyoto op de achtergrond. Erg ontroerend. Mooie shot en fan-tas-tisch nummer.

luc011190 schreef:
Film vond ik matig.

Lost Highway
Ook filmsmaken verschillen natuurlijk.
Gisteren nog eens gekeken en voor mij één van de beste films der afgelopen jaren.

avatar van itchy
S7efan schreef:
De cd mist alleen Fuck the Pain Away van Peaches dat is jammer.

In de film zit in de karaoke-scene ook nog What's So Funny 'Bout Peace, Love And Understanding van Elvis Costello, vertolkt door Bill Murray. Wijselijk is die versie maar van deze cd gelaten

itchy schreef:

Daarentegen is zijn even zo geniale vertolking van More Than This wél op dit plaatje te vinden. Brass in Pocket, hijgering gekuvverd door ons aller Scarlett, is hier helaas ook niet op gemept.

Fuck the Pain Away mis ik hier overigens totaal niet. Het is een geweldige track die in de film uitstekend dienst doet, maar op een soundtrack als deze is er wat mij betreft niet echt plaats voor. Brian Reitzell stelde aanvankelijk een verzamelaartje samen die voor Sofia Coppola als inspiratie diende voor de film (én de soundtrack). Hij noemde de soundtrack Tokyo Dream Pop; een benaming die uitstekend van toepassing is op de uiteindelijke soundtrack. Broeierige, impressionistische nummers, dromerig, etherisch en geladen. Dan vloekt dat toch een beetje, zo'n stamper over titties zuigen en dergelijke.

Wat een kunstwerkje deze soundtrack! Zoveel prachtige electronische tracks op een plaat. Mooi om tijdens een innemende film tracks te horen van mannen als Squarepusher en Kevin Shields.
De film was ook niet mis: Zo'n ongecompliceerd verhaal zo mooi neerzetten.

Vaak stelt het mij teleur dat op soundtracks in het algemeen niet alle nummers worden uitgegeven. En met wat ik hier boven lees blijkt dat er hier ook mensen posten die deze mening delen.
Voor ons zijn er soms onofficiële uitgaven van die-hard fans die op het internet rondzwerven. Zo is het geval bij deze soundtrack.

De tracklist is:
21. Brian Reitzell & Roger J. Manning Jr. - Shibuya
22. Kevin Shields - Are You Awake
23. The Jesus And Mary Chain - Just Like Honey
24. Bill Murray - More Than This

Soms kan het (troep) internet nog best eens wat moois brengen.

de torrent is zo te vinden

avatar van Bob Harris
Heerlijke cd waar helaas niet alles op staat. Hoe mooi eenzaamheid kan worden overgebracht zowel op film als cd. 4,0*

avatar van Maiky
Lost in Translation is mijn persoonlijke favoriete film, en alternatieve tracklisting of niet, ik vind dit alsnog een ijzersterke soundtrack met muziek dat zo veel toevoegd aan de film. Maar de intro is dus van 'Yellow Generation'? Even veranderen in mijn iTunes dan

sxesven
Nou, dat ligt nét iets gecompliceerder. Yellow Generation is het bandje waarvan die pop-sampletjes zo het nummer in en uit wapperen, maar heeft verder niks met het nummer op zich van doen. De track zelf wordt vaak (terecht) aan Richard Beggs toegeschreven, de sound designer van de film. De release zelf noemt geen artiest en vermeldt in het boekje ook enkel 'Sound design by Richard Beggs'. Als je 'm dus wil taggen, als zijnde van Beggs dus.

Overigens ook mijn favoriete film, dus welkom enzo.

avatar van Maiky
Hmm oke... Ik vind Richard Beggs dan toch wel iets beter dan dat er bij Artiest 'Various Artists' staat. Ga 'm nu aanpassen dan

Een van mij favoriete films ook en toevallig ook een van mij favoriete soundtracks. Alleen top tracks en je herleefd de film echt.

avatar van OldRottenhat
De soundtrack maakt de film tot wat het is! Geniaal! De manier waarop een nummer als Sometimes van My Bloody Valentine de daarbij horende beelden aanvult, is wat mij betreft subliem!