Blut Aus Nord - Disharmonium - Nahab (2023)

Frankrijk
Label: Debemur Morti

1. Hideous Dream Opus #1 (1:02)
  2. Mental Paralysis (4:21)
  3. The Endless Multitude (6:28)
  4. Hideous Dream Opus #2 (1:19)
  5. The Crowning Horror (3:34)
  6. Queen of the Dead Dimension (5:33)
  7. The Black Vortex (4:50)
  8. Nameless Rites (4:55)
  9. Hideous Dream Opus #3 (1:13)
  10. The Ultimate Void of Chaos (5:06)
  11. Forgotten Aeon (5:37)
avatar van ABDrums
The Endless Multitude is uit!

Gave single weer hoor, ben benieuwd naar het volledige album. Ik moet me eerst echt maar eens in de rest van de discografie van deze band gaan verdiepen.

avatar van ProGNerD
Ik ook; morgen deze maar 's checken om te beginnen...

avatar van Edwynn
Als de dolende zielen dezes zich al tot in lengte van jaren wentelen in de hersenspinsels van H.P. Lovecraft, kan het bijna niet anders dan dat de machtige Cthulhu uit zijn hibernatie zou ontwaken en alles wat over hem aan de occulte geschriften wordt toevertrouwd, komt bedelven met zijn van onmenselijke stank omgeven excrementen.
Misschien dat daarom de mix van het verse hoofdstuk van de kronieken van Blut Aus Nord opnieuw compleet ruk is.

Het is dat het Franse genootschap andermaal een ongrijpbare atmosfeer neerzetten dat aan blijft trekken. Zo ook weer op het tweede uit de Disharmonium reeks. De mens die doorbijt, mag zich verheugen op een sonische horrortrip die we van de band kennen.

Persoonlijk vind ik de algehele uitstraling aantrekkelijker dan de voorganger. Maar dat zit hem in kleine details. Louter een eerste luisterbeurt helpt daarbij niets. Het is interessant genoeg om door te bijten. Dan wacht een zoete beloning.

Of de strontkar van Cthulhu..

avatar van Johnny Marr
Na één luisterbeurt toch iets minder dan de femomenale voorganger (de beste metalplaat van vorig jaar volgens mij). Maar na één luisterbeurt zegt dat nog niks als ik het intrigerende stukje van Edwynn mag geloven. Dit is gewoon weer kwaliteit hoor en met zo'n uitgebreid oeuvre moet ik maar eens asap in hun verleden gaan duiken.

avatar van Razoreater
Twee keer geluisterd maar er bleef echt niets hangen. BaN is bij mij toch wel echt hit or miss. Hoe dan ook, hou dit nieuwe zijproject in de gaten: Ershetu