Y Society - Travel at Your Own Pace (2007)

Label: Tres

1. Intro (1:14)
  2. This Is an Introduction (3:40)
  3. Never Off (On and On) (5:12)
  4. Hole in Your Pocket (3:44)
  5. This Advice (4:53)
  6. Good Communication (4:07)
  7. Scientist (3:21)
  8. Dizzy (3:42)
  9. How Many of Us? (4:04)
  10. Puzzles (4:35)
  11. What's Next? (3:12)
  12. In Command (3:54)
  13. Setting the Example (3:56)
  14. At My Own Pace (6:47)
  15. Peace I'm Out the Door (3:41)
  16. Never Off [On and On) (Insight Remix] (4:25)
avatar van Osiris Apis
Oei, ik ben echt enthousiast over dit album.
Lekker oude boom bap beats en lyrics van Insight.

avatar van waxs
Nog wat toffe beats. Ik dacht eerst dat Damu ook deel was van Panacea, kan iemand dat bevestigen?

avatar van Osiris Apis
Ja, hij is de DJ van Panacea. Maar daarvoor doet hij geen producties, dacht ik. Iig niet op Ink Is My Drink. Misschien op het nieuwe album van hun?

Jah klopt

raffael77
is ie al uit of moet ie nog in de winkel komen

avatar van MJ_DA_MAN
Getipt gekregen door waxs, ik zal er zo snel mogelijk achteraan gaan.

raffael77 schreef:
is ie al uit of moet ie nog in de winkel komen

Hij moet nog uitkomen. 1 oktober als het goed is. Dit kun je ook onderaan de tracklist zien.

MJ_DA_MAN schreef:
Getipt gekregen door waxs, ik zal er zo snel mogelijk achteraan gaan.

Ik min of meer weer vanuit Osiris, maar Naldisney had er ook al enige tijd geleden aandacht aan besteed waardoor het project al me aandacht had.

avatar van Osiris Apis
Waarom is de hoes aangepast? Op Tres records staan nog gewoon de vorige. En deze lijkt er veel op, waarom dan aanpassen?

Osiris Apis schreef:

Deze is wat scherper.

avatar van Chrisseh
Hmm.. aan de stemmen te zien is ie al geleakt?

avatar van Chrisseh
Dit klinkt trouwens best goed.

avatar van waxs
Filmpje van Damu die "Never Off" sampled met z'n MPC'tje. Er zijn trouwens nog veel meer filmpjes van Damu die zichzelf filmt te vinden op YouTube, zie gewoon zijn gebruikersaccount: dopegraffhead. Wel grappig dat ik bijna al ze video's had gezien voor dat ik uberhaupt van Y Society had gehoord

avatar van Chrisseh
Erg leuk album. Beats zijn van erg hoog niveau, klinken lekker. Insight is wel een goede MC, maar soms weet ik niet of ik hem nou cool vind of niet. Zijn stem staat me niet zo aan, en ik kan hem soms ook niet zo goed verstaan.

avatar van waxs
Toch nog maar een schepje boven op gedaan en met 0,5* verhoogd naar een 4,5*. Waarom? Het album blijft me sinds de release nog steeds bevallen. Met de producties die Damu af levert herleven de "gouden tijden" van de Hip-Hop in een modern jasje, dit geheel wordt uitstekend bijgestaan door Insight. Voor mij persoonlijk een van de beste album's van 2007 dusver, zo niet dé beste.

avatar van MFPascal
Zit nu tussen een 4 en een 4,5 in, maar wat een lekker album. Deze ga ik ongetwijfeld nog veel vaker draaien. Dope spul.

(Dubbelop) bericht(en) verwijderd.

avatar van Chrisseh
Voor de liefhebbers; een tweede is al in de maak.

Gekkenhuis
Alles wat er over het album te melden valt is hierboven al aangegeven.

Een maatschappelijke bewust album, vrijwel alle nummers hebben een boodschap. Insight heeft een goede flow, minpunt is wel zijn articulatie op sommige momenten. Zijn flow gaat dan ten koste van zijn uitspraak.
Daarnaast is het album uitermate sterk geproduceerd dankzij uitstekend sample gebruik.

Solide 4*

Gekkenhuis schreef:

Hier heb ik bar weinig aan toe te voegen, behalve dat ie bij mij aan de 4,5 ruikt. Moet 'm misschien nog iets vaker luisteren.

avatar van Conway Twitty
Nummer 3 (of 4) gebruikt precies hetzelfde deuntje als Spider Loc op Get Rich Or Die... (OST) (zat gisteren een half uur te denken waar ik in godsnaam dat deuntje van kende):

avatar van Stapler
waxs schreef:

Zelfde sample als van Fata Morgana Alles of Niets, die op Krabbels staat.

avatar van thomzi50
Zelfs na het hhl-y society-offensief nog maar tien stemmen. Dat mag toch echt wel omhoog, zo'n verdomd fijne plaat is en blijft het.

avatar van hiphopmaster
Ok, hier komt stem 11 dan. En ook een behoorlijk hoge (4,5*!). Eerlijk toegegeven heeft het lang geduurd dat ik echt overtuigd was van deze plaat. Mede door de louter positieve reacties op deze site bleef ik het 'proberen'. En dan blijkt dat deze plaat eigenlijk geen seconde verveelt. Ieder nummer is van zeer hoog nivo. Rapper Insight past pefect op de beats van Damu. Een perfecte combinatie! Ik kijk uit naar de tweede van Y Society.
De absolute uitschieters voor mij zijn This is an Introduction, Never Off (On and On), Puzzles en How Many of Us. Alleen Dizzy vind ik niet echt super! Maar.......gewoon checken die plaat!

avatar van MurryMusic
Hmm heb em al een paar keer beluisterd en ik vind het echt een goed album. Weet niet zeker of ik nu al moet stemmen maar ik wil gwn de 12e zijn...
Maarja Ik vind de producties van een hoger niveau dan de teksten rapper Insight kan me niet boeien. Maar die producties doen het voor mij echt op dit album, wist niet dat ze nog zulke albums maakten tegenwoordig. Blijkbaar wel dus. Ik blijf hem nog wel vaker draaien maar voor nu een 3,5*

Social_Mask
Fijn album, maar het album lijkt zo verdomd lang te duren..

avatar van GarnalenPeller
Ongelovelijk goed hoe ze zo'n 90's stijl kunnen neerzetten. Maar buiten dat is dit gewoon een parel in de oester van moderne hiphop. Insight is eindelijk weer iemand die lekker veel stof heeft om over te rappen, niks geen concepten of braggen hier. Wát een goede, pure rapper.
De producerende helft Damu maakt mooie warme beats met felle drums. Meer van dit !

avatar van Kos
Kos
Dank voor de tip Seedorf. . Dit is idd wel redelijk in m'n straatje.

Vooral de producties zijn heerlijk, raptechnisch is het gewoon solide, de rappers zijn niet origineel genoeg om er écht een knaller van te maken, maar het is zeker wel voldoende voor een 4*.

Poppekontje
Wat een fijn album, heerlijke producties, en fijne stemmen om naar te luisteren. 4*.

Improvision
Het album mist wat, zowel in de rap als de beats. Ik ben niet echt onder de indruk. Insight is een getalenteerde rapper, en Damu is geniaal, maar het geheel klinkt wat te soft, het "knalt" niet. Desondanks nog een 3,5