Devendra Banhart - Flying Wig (2023)

Label: Mexican Summer

9. May (4:39)
  10. The Party (3:21)
avatar van Justinx
geplaatst:
Zin in! Maar nieuwe single weet mij nog niet echt te pakken. Een wat elektronische aanpak van Banhart.

avatar van coldwarkids
geplaatst:
Twin is wel erg lekker zwoel!

coldwarkids schreef:
Twin is wel erg lekker zwoel!

Amai, die is goed ja! Productie is van Cate Le Bon, lees ik.

Dit is duidelijk niet meer de freakfolk van het begin. Dat is eigenlijk al wel een pluspunt. Niet omdat ik er niet van hield, integendeel, maar Devendra blijft niet stilstaan.

Flying Wig klinkt kristalhelder met dank aan de productie. Het lijkt er op dat ie een wat volwassen geluid wil laten horen wat drijft op sfeer.

Maar ergens wil het me niet echt grijpen of zo. Het is mooi, het is fraai, maar ik voel een soort afstand. Het album brengt me niet in vervoering en ook niet het plezier van de beginperiode.

Is dit dan een album dat ineens wel goed gaat vallen, of is dit er eentje die ik gewoon minder vind van Devendra. Ben benieuwd wat de lange termijn gaat uitwijzen. Voor nu een 3,5*. Misschien dat het kwartje alsnog valt in een later stadium.

In elk geval wel een duimpje omhoog voor de nieuwe richting die hem op zich prima past.