Sunken Lands - Sunken Lands (2023)

Country / Rock
Uitgebracht in eigen beheer

1. We Take It for Granted (4:28)
  2. Not a Cloud in the Sky (2:56)
  3. The Damage Is Done (2:41)
  4. Andrew (3:07)
  5. Pretty Good Guy (3:09)
  6. Not My Time (5:21)
  7. His Old Tattoo (2:46)
  8. Broken Homes and Broken Hearts (2:31)
  9. Lighthouse (3:39)
  10. I'm Leavin' (I Just Don't Know When) (2:34)

met Katja Kruit

11. Crossroads (2:44)
  12. When the Nights Are Short (5:01)
avatar van blaauwtje
Sunken Lands, de nieuwe band rond Edwin Jongedijk, hoewel de meeste nummers zijn geschreven door drummer Jasper Vissering.

Geen groningstalige muziek maar muziek gestoeld op de legendarische Waylon Jennings en Johnny Cash.

Vernoemd naar de veengronden van Groningen en Drenthe , staat deze debuut schijf, wat mij betreft , als een huis. Absoluut hoogtepunt is Andrew , op de voet gevolgd door, We take it for granted. Kant A is beresterk, kant B zakt, met meer traditionele countrymuziek, wat in, toch 3,5 /4 sterren voor deze band.

Hoewel, vernoemd naar de veengronden, ook Rosanne Cash heeft een track met dezelfde titel op haar album uit 2014, The river & The thread.

avatar van nlkink
Tijdens de TT-week van Assen mocht ik een optreden bijwonen van de mannen van Sunken Lands en dat was meteen de aanleiding om de CD aan te schaffen.
Enigszins in het verlengde van het ter ziele gegane Taneytown maar met iets meer nadruk op de outlaw countrykant, terwijl voornoemde formatie het geluid een beetje meer door Bruce Springsteen werd beïnvloed.
Behalve Johnny Cash en Waylon Jennings hoor ik er ook Tom Petty in terug; ik kon tijdens het optreden van Sunken Lands in Assen Petty's nummer I Won't Back Down meezingen op één van hun eigen composities. Neemt niet weg dat deze veenkoloniale Drent behoorlijk onder de indruk is van dit debuutalbum.

avatar van potjandosie
van deze Nederlandse americana/country rock band verscheen onlangs een nieuw, tweede album met 12 nieuwe liedjes genaamd "Burning Desire". wellicht interessant voor liefhebbers als blaauwtje en nlkink

avatar van nlkink
Ik heb 'm al thuis liggen, potjandosie. Vorige week zaterdag gekocht tijdens een Instore van de groep in mijn woonplaats. Paar keer geluisterd thuis en in de auto en heb een goede eerste indruk. Als het album op MM staat zal ik er op termijn een stukje bij schrijven.