The Zenith Passage - Datalysium (2023)

Label: Metal Blade

1. The Axiom of Error (2:27)
  2. Algorithmic Salvation (3:30)
  3. Lexicontagion (3:41)
  4. Synaptic Depravation (6:11)
  5. Deletion Cult (5:13)
  6. Divinertia I (5:15)
  7. Divinertia II (5:23)
  8. Automated Twilight (7:01)
  9. Datalysium (7:01)
avatar van gigage
Progressive death metal van een band met geprogrammeerde drumcomputer. Zang lijkt op Archspire in eerste instantie maar wordt net zo vlot afgewisseld met cleane zang en melodieus gitaarwerk. Dus meerdere stijlen durcheinander maar echt vernieuwend klinkt het mij niet in de oren. Vrijdag eens het hele album proberen.

avatar van james_cameron
Ook deze tweede worp kan me helaas niet erg bekoren. De technische death metal van deze amerikanen steekt ook ditmaal weer kunstig in elkaar, maar het is me allemaal net iets te klinisch en hak-op-de-tak. Ik krijg geen grip op de songstructuren en het materiaal gaat het ene oor in en het andere uit. Nee, geef mij dan binnen dit genre maar een band als Allegaeon.