menu

Richard Thompson - Daring Adventures (1986)

mijn stem
3,44 (18)
18 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Rock / Folk
Label: Polydor

  1. A Bone Through Her Nose (4:05)
  2. Valerie (4:17)
  3. Missie How You Let Me Down (3:43)
  4. Dead Man's Handle (3:51)
  5. Long Dead Love (4:40)
  6. Lover's Lane (3:28)
  7. Nearly in Love (3:54)
  8. Jennie (5:12)
  9. Baby Talk (2:48)
  10. Crash Down Never Never (3:07)
  11. How Will I Ever Be Simple Again (3:32)
  12. AL Bowlly's in Heaven (4:28)
totale tijdsduur: 47:05
zoeken in:
avatar van bertus99
4,5
Prima album uit de jaren dat Richard als solo-artiest goed aan de weg timmerde. Het zijn echte Thompsonklassiekers als Missie how you let me down, Dead man's handle, Lover's lane, Nearly in love, How will I ever be simple again en het fantastisch mooie acoustische Al Bowly's in heaven waar het album mee besluit.
Richard Thompson is naast uitstekend songschrijver en tekstsschrijver ook een van de beste gitaristen die ik ken, met een eigen geluid. Mooi gitaarwerk, goeie teksten en een formidabele stem.

avatar van bertus99
4,5
Al Bowly's in heaven kwam voorbij in een geheel nieuw jazzy jasje tijdens zijn concert in Tivoli op 9 februari 2011. Een wel zeer bijzondere uitvoering. Een van de mooiste nummers tijdens dat optreden.

kistenkuif
Net weer eens afgestoft. Toch wel een erg fijn album dat ik destijds nauwelijks heb beluisterd en gewoon was vergeten. Het is zijn eerste door Mitchell Froom geproduceerde plaat met ervaren studiomuzikanten, allemaal uit de VS. Even wennen dus, maar uiteindelijk erg aanstekelijk en retegoed gemusiceerd. Onder de radar gebleven.

avatar van heartofsoul
kistenkuif schreef:
Net weer eens afgestoft. Toch wel een erg fijn album dat ik destijds nauwelijks heb beluisterd en gewoon was vergeten.


Voor mij geldt iets soortgelijks. Gisteren teruggevonden in mijn platenkast. Verkeerd opgeborgen. Kan me niet eens meer herinneren of ik het album ooit wel heb beluisterd. Prettige ontdekking, al kan ik de stem van Richard Thompson niet al te lang aanhoren. Om die reden zal zijn laatste album, dat ook weer eens aan bod kwam, bij mij geen plaatsje in mijn top-10 over 2015 scoren.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:01 uur

geplaatst: vandaag om 11:01 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.