Low Sunday Ghost Machine - Low Sunday Ghost Machine (1996)

Uitgebracht in eigen beheer

7. Blast (5:05)
  8. Overslide (5:24)
  9. Static (5:41)
avatar van reptile71
Hun volgende (en laatste) album Elesgiem uit 2001 neigt al een stuk meer naar shoegaze. Op dit album weten ze nog een geluid neer te zetten dat een soort kruising is tussen de vroegere The Chameleons en de eind 80 begin 90 The Cure, hier en daar licht besprenkeld met een Sisters of Mercy sausje en vermengd met een scheutje shoegaze.
Al met al geeft dat wel een lekkere sound, die je dan weer in een gothic dance mood brengt en dan weer in wat meer zweverige sferen.
Hoogtepunten tot nu toe:
For a Moment... vooral dansbaar!
Spiders Web... lekkere The Cure invloeden hoorbaar (a la het nummer Disintegration)
Blast... sfeervol en naast The Cure tevens een knipoog naar Cocteau Twins.
Overslide... luister eens naar dat 24 Hours Joy Division basje aan het begin! Gevoelige tekst... 'I have one thing left to say: It's over now...' The Cure gitaartje, mooie sfeer.

3,75* gezien de 3,5 die er al staat geef ik dus een 4, met om die reden wel kans op verlaging naar een 3,5.

avatar van Lin
Lin
Klopt het wel dat de band bij Elesgiem gewoon Lowsunday heet en hier Low Sunday Ghost Machine of is er iets fout gegaan met toevoegen?

avatar van reptile71
Ja dat klopt. Ze begonnen als Low Sunday Ghost Machine en later hebben ze afgekort tot Lowsunday.

avatar van Lin
Lin
niet geheel onverstandig van ze, klinkt een stuk beter

avatar van freddze
Lin schreef:
of is er iets fout gegaan met toevoegen?

Tssss... iets fout gegaan met toevoegen... hoe kon je dat nou denken van zo'n specialist als ik

perfume
Wat een geweldig album! Dit is inderdaad het jongere broertje van The Chameleons. Een hele mooie wave-plaat. Elk nummer is gewoon een pareltje.Prachtig

perfume
Ik heb dit album nu de hele dag in mijn cd speler laten staan op repeat! Dit is toch wel heel erg mooi! Wat een melodie en rijkdom aan pakkende songs. Heel erg jammer dat ze er na de opvolger mee opgehouden zijn. Anders waren ze nu wel begrepen en erkend voor hun mooie muziek. Ze maakten dit uitzonderlijke album in een tijd dat er nog geen sprake was van een 80's postpunk/wave revival.Erg mooi dit!