Dying Wish - Symptoms of Survival (2023)

Metal / Punk
Label: SharpTone

1. Symptoms of Survival (3:31)
  2. Watch My Promise Die (2:58)
  3. Starved (2:09)
  4. Prey for Me (2:04)
  5. Path to Your Grave (3:52)
  6. Paved in Sorrow (3:56)
  7. Tongues of Lead (2:14)
  8. Kiss of Judas (2:04)
  9. Hell's Final Blessing (2:41)
  10. Torn from Your Silhouette (2:26)
  11. Lost in the Fall (4:04)
Glitch
Dit is ‘em toch wel weer hoor. Iets meer melodieuze stukken dan op de vorige plaat, maar nog meer dan genoeg feest als de beuk erin gaat. Gek hoe die band die oude stijl weet te kopiëren en er zo’n leuke take op heeft dat ze uit de duizenden herkenbaar zijn.

Voer voor liefhebbers van het rijtje Killswitch Engage, Bleeding Through, Walls of Jericho (die breakdown-intensiteit), Unearth, Caliban, Parkway Drive, The Ghost Inside en dergelijke. Later geboren dan dat? Dan Knocked Loose en Stick to Your Guns, oid. Als die namen te cliché klinken, weet dan dat Dying Wish excelleert in deze stijl.

avatar van james_cameron
Middelmatige amerikaanse metalcore, hier en daar neigend naar hardcore. Derhalve niet echt mijn ding, temeer omdat het songmateriaal erg hak-op-de-tak is en ik weinig kan met het gekrijs van zangeres Emma Boster. Zodra ze haar stem melodieus inzet, zoals in sommige refreintjes, is alles direct een stuk aangenamer, maar het is niet voldoende om hier iets memorabels van te maken.