Travis Scott - UTOPIA (2023)

Label: Cactus Jack

7. Meltdown (4:06)

met Drake

8. Fe!n (3:11)

met Playboi Carti en Sheck Wes

9. Delresto (Echoes) (4:34)

met Beyoncé en Bon Iver

10. I Know? (3:31)
  11. Topia Twins (3:43)

met Rob49 en 21 Savage

12. Circus Maximus (4:18)

met The Weeknd en Swae Lee

17. K-POP (3:05)

met Bad Bunny en The Weeknd

18. Telekinesis (5:53)

met Future en SZA

19. Til Further Notice (5:14)

met James Blake en 21 Savage

20. Aye * (3:27)

met Lil Uzi Vert

avatar van Arrie
tnf schreef:
Er zijn iig best wat 'echte' intro's te horen, die je rustig het nummer in leiden.

Ik weet niet wat een intro 'echt' maakt maar vooruit, de kop en staart zijn er inderdaad. Mijn probleem ligt met wat er tussen zit: het is gewoon leeg.

Ik ben ook geen fan van het feit dat alle commerciële muziek extreem ingekort is. Maar voor mij zijn de liedjes an sich belangrijker. Een Artemas - I Like the Way You Kiss Me weet zijn punt in 2,5 minuut te maken. Travis neemt de tijd om geen enkel punt te maken en alleen een vibe neer te zetten. Doe mij dan maar Astroworld, die songs zijn blijven hangen en grijp ik wel naar terug.

avatar van tnf
tnf
Wat betreft het 'een punt maken in liedjes': misschien let jij wat meer op de inhoud van de teksten.

Hoewel ik inmiddels al jaren (eigenlijk al bijna twee decennia) van alles en nog wat luister, lijkt het erop dat m'n (van origine) dance-achtergrond wat betreft het luisteren naar teksten onherstelbare schade aan heeft gericht. Een goede vibe, opbouw, arrangementen, vocalen, enz. en dan een niet zo bijzondere tekst erbij - ik maak me niet zo druk.

En met een 'echt' intro bedoel ik dat een nummer enigszins opbouwt. Dat je niet binnen een paar seconden het meest herkenbare stukje al krijgt.

avatar van Arrie
tnf schreef:

Nee, juist totaal niet.

Ik denk dat mijn manier van luisteren juist erg vergelijkbaar is. Ik heb ook veel dance geluisterd (en nog steeds).

Wat dat betreft zou dit album wellicht beter moeten vallen.

0,5
Wat een ongelooflijke bagger.
Zelfs een in vijf minuten met ai gemaakt album zou nog beter zijn.