In This Moment - GODMODE (2023)

Label: BMG

1. Godmode (4:00)
  2. The Purge (3:59)
  3. Army of Me (3:10)
  4. Sacrifice (4:22)
  5. Skyburner (3:53)
  6. Sanctify Me (4:11)
  7. Everything Starts and Ends with You (3:33)
  8. Damaged (3:24)

met Spencer Charnas

9. Fate Bringer (3:53)
  10. I Would Die for You (4:36)
avatar van legian
Eerste twee singles klinken redelijk, maar weten nog niet echt te overtuigen. Wel benieuwd wat ze ervan gemaakt hebben. Hun voorgaande werk is toch altijd wel erg vermakelijk.

avatar van james_cameron
Qua zang gelukkig minder geforceerd en overdreven dan op het vorige album; waarschijnlijk had zangeres Maria Brink wel door dat ze daar te ver was gegaan. Aanvankelijk pakt de meer sobere aanpak overigens niet heel goed uit, aangezien de eerste paar tracks niet echt bijzonder zijn. Gelukkig wint het album gaandeweg aan kracht en blijft het songmateriaal vervolgens boeien tot het einde. Ook hier waagt de band zich weer aan een cover, Army Of Me van Björk, maar gelukkig is ook die goed te pruimen.

avatar van CWTAB
Die godvergeten vocoder in de backings van het openingsnummer, in het refrein van Army Of Me duiken ze ook op... niks mis met cleane zang maar het materiaal erachter is zeer wisselend...

avatar van legian
Dit voelt voor mij toch teveel als meer van hetzelfde zonder echt een toegevoegde waarde te hebben. Het geheel is vrij matig en weet nergens echt de aandacht goed vast te houden. Daar waar ze op hun vorige worp nog wat lekkere en pakkende nummers hadden staan ontbreken die hier. Het is prima vermaak maar ik zet dan toch liever een oudere plaat op merk ik.

avatar van nojob
Sanctify Me is wel een goed nummeer