Anastacia - Our Songs (2023)

Label: Stars by Edel

1. Best Days (4:32)
  2. Now or Never (3:18)
  3. Beautiful (3:20)
  4. Still Loving You (5:33)
  5. Monsoon (3:58)

9. Symphony (4:50)
  10. Supergirl (4:03)
  11. Forever Young (3:17)
  12. An Angel (3:53)
  13. Highs & Lows * (3:34)
  14. Control * (3:54)
  15. Rooftop * (3:18)
In 2020 was ik helemaal weg van Control van Zoë Wees. Toen ik vorig jaar hoorde dat Anastacia een album zou uitgeven met nummer van Duitse bodem, hoopte ik op een cover van Control. Dat gebeurde niet. Totdat gister de Deluxe-versie uitkwam! 3 nieuwe nummers waarvan control er dus één van.

En wat is het een mooie uitvoering geworden! De instrumenten zijn wat aangepast en passen zo wat meer bij de sound van Anastacia. Verder volgt ze redelijk het origineel. Vocaal houdt ze zich deze keer in. Wat typische Anastacia ‘Whooaaa’s’ en ‘Yeaaaaah’s’ hadden zeker niet misstaan. Maar ook zonder uithalen is het een prachtig nummer geworden en Ana’s kopstem is absoluut zuiver in de ‘loseeee’ gedeeltes.

Het derde nieuwe nummer ‘Rooftop’ biedt vocaal wat meer spanning. Lekker positief nummer passend in het geheel van het album. Sowieso een nummer dat zo op Evolution uit 2017 had kunnen staan.

Met deze Deluxe versie levert Anastacia een mooi vol album af met geweldige cover nummers. Ik hoop dat ze nu de smaak weer te pakken heeft en -als de tijd rijp is- de studio induikt om als vanouds eigen muziek te maken. Dat is inmiddels een hele tijd geleden en met zo’n stem is dat zonde!