Jaakko Eino Kalevi - Chaos Magic (2023)

Finland

3. Dino's Deo (3:43)
  4. Hell & Heaven (4:02)

met Faux Real

5. Night Walk (3:36)
  6. Palace in My Head (3:34)

met Alma Jodorowsky

7. I Forget (4:08)
  8. The Chamber of Love (4:24)
  9. Cyborg (4:11)

met John Moods

10. L'horizon (3:43)

met Alma Jodorowsky

11. Galactic Romance (5:38)

met Yuching Huang

12. Trouble Man (3:41)
  13. Let’s See How Things Go (13:08)
avatar van sj0n88
Een nieuwe Jaakko is altijd fijn nieuws. Single I Forget is errug lekker!

avatar van philtuper
Palace in my Head heeft qua refrein ook wel iets Baxter Dury-achtigs. Da's meestal een goed teken!

avatar van greendog
Heerlijk album is dit! Eerder dit jaar had ik Jaakko bij mij hier op de bank in Londen slapen en we hebben samen naar de test persing geluisterd. Dit album staat vol met fantastische arrangementen en is heerlijk afwisselend. Wellicht zijn beste tot nu toe!

greendog schreef:

Tof zeg! Volgens mij een enorm sympathieke en bovenal getalenteerde vent. Ik ben groot fan van zijn werk. Nieuwe single met Faux Real (bandje waar ik ook een zwak voor heb) klinkt ook weer goed.

avatar van greendog
Zeker weten, echt een toffe gozer met een goede dosis humor. Nieuwe single is weer heerlijk en de rest van het album is ook heel erg fijn. Een van de weinige dubbelaars die mijn aandacht kan vasthouden.
Ga je hem zien in Paradiso overmorgen? Hij speelt volgende week in Londen, dus ik ben er bij!

avatar van sj0n88
Oei, helemaal gemist dat hij op tour is. Gaat mij niet meer lukken om daar bij te zijn helaas.

avatar van AstroStart
Hell & Heaven is fantastisch zeg! De andere singles waren ook al van een hoog niveau. Zin in de eerste luisterbeurt morgen. En: mooi verhaal greendog! Dat moet een bijzondere ervaring zijn.

Heerlijk! Thanks AstroStart.
Zorg er voor dat jullie ook het laaste 13 minuten lange nummer meepakken. Wat prachtig!

avatar van AstroStart
Het album is over de gehele linie zeer sterk. Knap dat hij dat niveau hoog weet te houden, in tegenstelling tot eerdere albums. Op Chaos Magic staan veel midtempo en uptempo nummers met een melancholische vibe, wat hem goed ligt. Instrumentaal staat het album ook op een huis. Zo bloeit 'The Chamber of Love' helemaal open richting het einde, terwijl I Forget over een black-out alsmaar kleiner wordt (een verwijzing naar het thema?). Hoogtepunten zijn Palace In My Head en Hell & Heaven. De stem van Jaakko is wat kil en afstandelijk, waardoor het mooi contrasteert met de zang van Alma Jodorowsky. En Hell & Heaven heeft een verslavend melodietje, wat zorgt voor het meest catchy refrein van 2023, gecombineerd met synthsolo en Franse zinnen. Een ander pluspunt vind ik de vele samenwerkingen, waaronder ook met John Moods en Yu-Ching Huang. Waarom dan geen 5 sterren? Het openingsnummer en de afsluiter zijn niet helemaal mijn ding.

avatar van sj0n88
Ik moet zeggen dat ik er nog niet helemaal lekker in kom. Zal tijd nodig hebben, maar zet vooralsnog liever andere platen op.

avatar van remcodurez
Ik denk niet dat ik het album een kans ga geven, de vooruitgebrachte singles vond ik eerder zwak zeker als ik het vergelijk met eerder materiaal.