Magnum - Heartbroke and Busted (1990)

geen stemmen

Label: Polydor

1. Heartbroke and Busted
  2. Les Morts Dansant [Acoustic Version]
  3. Hanging Tree
  4. Cry for You
Mssr Renard
EP uit de tijd van Goodnight L.A. Twee songs van die plaat staan hierop: Heartbroke and Busted en Hanging Tree (alleen op de cd). Cry for You is een non-album-track (ik ken het niet) en van Les Morts Dansant staat hier een akoestische versie op. Leuk om op te sporen op 12"-vinyl.

avatar van gaucho
Volgens mij is het precies andersom: Cry for you staat gewoon op het album Goodnight L.A. (inderdaad alleen op de CD, als bonustrack, dat had je nogal eens in die dagen). Maar Hanging tree is een track die je alleen op deze 12" of CD-single terugvindt. Ik kende het tot dusver ook niet, maar het staat op YouTube. Net als enkele reageerders onder die video vraag ik me af: hoe kan het dat dit nummer het album niet gehaald heeft? Goede song, sterker dan een flink stel nummers op Goodnight L.A. In elk geval beter dan Cry for you.

Ik heb zelf aardig wat 7" singles van Magnum, maar deze niet. Zal toch eens kijken of ik 'm nog kan opsporen.

Die akoestische versie doet mij opeens weer denken aan dit schijfje. Verschenen op een vaag budgetlabeltje en in de jaren negentig vaste gast in de CD-uitverkoopbakken, maar gevuld met alleraardigste akoestische versies. Vraag me af of de versie van Les morts dansants dezelfde is als op deze EP.

Mssr Renard
Dan haalde ik even twee nummers door elkaar, dat komt waarschijnlijk omdat ik de cd-versie van Goodnight LA nog nooit heb gehoord, dus zowel Cry for You als Hanging Tree zijn mij vreemd.

Er is een album met akoestische songs (die ik op cassette heb) en die heet Keeping the Nite Light Burning. Hoeveel overlap heeft die plaat met de verzamelaar die jij aanhaalt?

Leuk dit soort speurtochten. Ik ga ook eens op zoek. Ik wilde sowieso mijn Queen-collectie weer wat wat uitbreiden, en in de periode van Vigilante zijn veel singles verschenen waarop Roger Taylor meewerkt (zang en productie).

In de periode van Goodnight LA werken juist weer Saga-leden Michael Sadler (zang) en Jim Crichton (synth-programming) mee. Maar dat is dan weer een ander verhaal.

Edit: die verzamelaar die jij aanhaalt compileert On a Storyteller's Night, Archive en Keepin the Nite Light Burning.

avatar van vielip
Ik reageerde net bij een andere topic omtrent de b kant Maybe tonight. Ook zo'n nummer waarvan je denkt; hoe kan dat niet op het album zijn verschenen?? Hanging tree ken ik niet maar zal ik op Youtube eens opzoeken. Ik riep al héél lang geleden dat van Magnum zo tot en met het Goodnight LA album een heel interessant album met b kanten, extended mixes en dergelijke is samen te stellen. Zitten ze bij Polydor even lekker te slapen

Edit; zit Hanging tree nu te luisteren en ben het volkomen met gaucho eens. Dit nummer had absoluut op Goodnight LA moeten staan. Heerlijk nummer!

vielip schreef:
Zitten ze bij Polydor even lekker te slapen

Polydor heeft eigenlijk alleen deze samengesteld: Magnum - Chapter & Verse (1993) - MusicMeter.nl

Hier staan zo te zien ook non-album-tracks op, of ik herken de nummers niet zo snel, dat kan ook.

avatar van vielip
Daar staan zeker non album nummers op. Dat maakt het ook een interessante verzamelaar vind ik. C'est la vie is ook zo'n lekker nummer dat voor deze release enkel als b kant te krijgen was. En er staan nog een paar alternatieve versies op van een aantal songs. Midnight zo uit m'n hoofd sowieso.