††† (Crosses) - Goodnight, God Bless, I Love U, Delete. (2023)

Rock / Electronic
Label: Warner

1. Pleasure (4:16)
  2. Invisible Hand (3:54)
  3. Found (3:25)
  4. Light as a Feather (3:09)
  5. Pulseplagg (2:32)
  6. Runner (3:44)
  7. Big Youth (3:04)

met El-P

8. End Youth [Reprise] (1:39)
  9. Last Rites (3:41)
  10. Ghost Ride (4:10)
  11. Grace (3:10)
  12. Eraser (2:16)
  13. Natural Selection (2:47)
  14. Girls Float † Boys Cry (4:26)

met Robert Smith

15. Goodnight, God Bless, I Love U, Delete. (3:29)
avatar van james_cameron
Niet zo verrassend als het debuut destijds en ook wat minder sterk, maar niettemin een fijn album. De combinatie van electronica en Deftones-zanger Chino Moreno werkt nog steeds naar behoren; zijn zangpartijen passen perfect bij het vaak bezwerende, zwaar door Depeche Mode beïnvloede songmateriaal. Met vijftien tracks is de plaat wel wat aan de lange kant, temeer omdat de laatste paar niet echt heel memorabel zijn. De betere songs bevinden zich duidelijk aan het begin van het album.

avatar van Rvdz
De samenwerking met El-P is in ieder geval heel lekker.

avatar van jerome988
Oehh deze release in eerste instantie over het hoofd gezien maar nu ga ik er meteen tijd voor vrijmaken. Debuut heb ik ook nog tegoed dus ook nog een mooi vooruitzicht

avatar van jerome988
Door de eerste 2 nummers lijkt het album niet het niveau te gaan halen wat ik van Moreno gewend ben. Maar daarna ontvouwd zich toch een aardig sterke plaat waarin ik alleen track #5 zou overslaan.

Imponerende hoes ook.

avatar van Kondoro0614
geplaatst:
De band die misschien het hoogste op mijn lijstje stond om te checken op Graspop. Direct op de donderdag kwamen deze twee gasten al om de hoek kijken, en het was echt zo onwijs lekker genieten. Ik ben ook wel echt een Chino Moreno fanboy (als ik het zo moet omschrijven) en Deftones heeft zeker de laatste jaren veel invloed gehad op mijn nogal deprimerende levensperiode die, gelukkig de laatste paar maanden weer echt omhoog aan het blazen is! (En nee, dat komt niet door hun plotselinge bekendheid via TikTok of Insta, deze band kende ik al en is bij mij opgeblazen door de enige echte Don Cappuccino, still mis you).

Deze tweede plaat is gewoon geweldig. Goodnight, God Bless, I Love U, Delete. de titeltrack is echt heel fijn, en ook tracks als Invisible Hands, Ghost Ride en Big Youth zijn persoonlijk wel echt favorietjes. Ik snap de kritiek op Pulseplagg, die vond ik ook niet heel sterk (live ook niet).

Toch een focking vette side-project dit hoor, blijft gewoon genieten!