Charles Wesley Godwin - Family Ties (2023)

Country
Label: Big Loud

1. Tell the Babies I Love Them (Overture) (1:03)
  2. Family Ties (4:15)
  3. Miner Imperfections (4:36)
  4. The Flood (5:37)
  5. All Again (3:48)
  6. Gabriel (3:45)
  7. Dance in Rain (3:50)
  8. Another Leaf (5:05)
  9. That Time Again (3:25)
  10. Skyline Blues (3:45)
  11. West of Lonesome (4:20)
  12. Headwaters (3:41)
  13. 10-38 (3:40)
  14. Two Weeks Gone (3:39)
  15. Soul Like Mine (3:25)
  16. Willing and Able (3:53)
  17. Cue Country Roads (3:41)
  18. Take Me Home, Country Roads (2:48)
  19. By Your Side (Underture) (2:03)
avatar van potjandosie
het derde album van de 30-jarige uit West-Virginia, USA afkomstige Charles Wesley Godwin. lees positieve recensies bij zijn vorige 2 albums, maar ben zelf nog niet aan de muziek van deze man toegekomen. hij blijkt in het verleden op tournee te zijn geweest met de hier op MuMe bejubelde Zach Bryan. zie hier 8 stemmen met een gemiddeld hoge waardering. benieuwd of er iemand iets te melden heeft over dit in 2023 verschenen album. staat op de zevende plaats op de top 15 favoriete albums 2023 van altcountry.nl

avatar van LuukRamaker
Was ook een van mijn favorieten van het afgelopen jaar. De volgende regels had ik eraan gewijd bij mijn eindconclusie van 2023:

Een man die maar een paar woorden hoeft te zingen om de aandacht te wekken, maar ook de nodige aandacht besteedt aan de woorden die hij zingt. Zijn roots hebben tot nog toe altijd wel in bepaalde mate een rol gespeeld in de muziek die hij maakte, maar ditmaal heeft hij (zijn) familie nog wat nadrukkelijker thematisch in zijn nieuwe project verwerkt. En zowel aan het aantal nummers als aan de inhoud van de liederen is wel te herleiden in hoeverre dat thema een (geschikte) drijfveer is voor de artiest.

Het is wat mij betreft grotendeels aan zijn stem te danken dat hij zijn muziek naar een hoger niveau weet te tillen. Daar kan ik uren naar luisteren.

Op dit moment is het pauze in de Grand Ole Opry in Nashville en zag ik zojuist deze artiest met zijn band. Wat was dat geweldig zeg. Over een week zit ik in New Orleans en uitgerekend dan staat hij daar met een eigen show (vanavond zijn het acht artiesten die elk een kwartier spelen). Heel grote kans dat ik naar dat optreden ga. Sowieso moet ik zijn albums nu gaan beluisteren. Kenners: met elke beginnen?

avatar van potjandosie
kan je helaas niet van advies dienen aERodynamIC. moet deze man ook nodig eens checken.

off-topic wens jou veel (muziek) plezier in New Orleans. was daar zelf een 2-tal weken eind 2023. een geweldige stad met hartelijke mensen waar een hele fijne "vibe" heerst. heb daar niks gemerkt van polarisatie. New Orleans ademt muziek, veel straatmuzikanten waaronder "brass bands", street parades, maar ook in hotel lounges en de diverse "live music" horeca gelegenheden met name in French Quarter (Bourbon Street) kun je muziek oppikken. diverse concerten bezocht, o.a. in de befaamde club Tipitina's een geweldig optreden bijgewoond van Cyril Neville met band, bekend van zijn werk met The Meters en The Neville Brothers.

Lekker album. Streaming beluisterd. Kans is groot dat ik kaarten ga kopen voor zijn concert in New Orleans (als er dan nog zijn) en mocht ie dit album op vinyl verkopen dan neem ik zeker een exemplaar mee.

Vanavond gezien in New Orleans. Na het korte optreden in Nashville was ik om. Dit album stond centraal. Wat een geweldige live artiest is dit zeg. De lp uiteraard gekocht wat nu een mooie herinnering aan dit optreden zal zijn. Amerikanen weten wel wat feesten is (en de Dutch disease, praten door de nummers, is hun ook niet onbekend).
Live komen deze nummers nog beter binnen: veel meer power en energie.

avatar van Gladius
'Strike me down', Charles! =)
Heb 'm leren kennen via het ondertussen befaamde optreden van Zach Bryan op Red Rocks, waar hij het voorprogramma deed. Wellicht haalde z'n laatste nummer (de cover Take Me Home) die video omdat Zach even meezingt, maar m'n interesse was meteen gewekt.
Prachtige stem en een geweldige band: soms lekker stevig uptempo, vaker wat rustiger, maar altijd met veel gevoel. Viool, trompet, banjo, piano, het zit er allemaal bij. Country the way I like it. Hoewel, soms klinkt het net iets te gelikt/glad en loert de countrypop om de hoek (bv That Time Again).

Ik kan begrijpen dat hij live nog indrukwekkender moet zijn. Hopen op een Europese tour één van de jaren, maar voor 't zelfde geld blijft zo'n artiest gewoon lekker in de States...

Opvallend: net zoals Bryan en Sam Barber pakt ook hij uit met een flink lang album. Wat een tijden zijn dit toch voor liefhebbers van Americana.

avatar van Silky & Smooth
[quote=7879720Hoewel, soms klinkt het net iets te gelikt/glad en loert de countrypop om de hoek (bv That Time Again). [/quote]
Ondanks dat ik dit een mooi album vind, is dat waarschijnlijk wel de reden voor dat dit album (nog) niet echt geland is bij mij. Ik kan zijn twee andere albums ook zeker aanraden. Veel mooie (en lange) verhalende nummers.

avatar van staralfur
Mijn absolute hoogtepunt van het Once in A Blue Moon Festival in Den Haag, wat een fantastische show!

staralfur schreef:

Ik wilde de band weer live zien (vorig jaar in New Orleans en Nashville), maar helaas is het er niet van gekomen. Wat goed om te horen dat ze het wederom voor elkaar kregen. Ik zag ze in Grand Ole Opry (Nashville) en echt: daar bliezen ze me omver en wat een geluk dat ik een een week later compleet concert van ze kon zien in New Orleans.

Het was een grote wens om ze nog eens in Nederland te zien, maar helaas omdat het een festival was is dat dus niet gelukt.

avatar van staralfur
aERodynamIC schreef:

Ik hoop dat ze volgend jaar (ofzo) een cluboptreden komen doen, ze hebben in ieder geval veel zieltjes gewonnen afgelopen zaterdag.

staralfur schreef:

Zo ging dat bij ons dus ook vorige zomer. Ik prijs me gelukkig om dat cluboptreden meegemaakt te kunnen hebben. De gitarist en producer stond op een gegeven moment naast ons op het balkon met een vurige gitaarsolo en hij pakte mijn mobiel uit mijn hand om te filmen, wat helaas niet lekker lukte.
En die Amerikanen gingen helemaal uit hun dak. Zoveel enthousiasme maak ik in Nederland niet veel meer mee. Alleen daarom al een gedenkwaardig optreden.

Laten we hopen dat die clubtour er ooit komt. Volgens mij was dit de eerste keer dat ze in Europa optraden (maar dat weet ik niet zeker).