Theocracy - Mosaic (2023)

Label: Atomic Fire

1. Flicker (3:58)
  2. Anonymous (5:49)
  3. Mosaic (5:25)
  4. Sinsidious (The Dogs of War) (6:45)
  5. Return to Dust (4:26)
  6. The Sixth Great Extinction (5:26)
  7. Deified (4:17)
  8. The Greatest Hope (3:14)
  9. Liar, Fool, or Messiah (7:37)
  10. Red Sea (19:07)
Verhoog mijn beoordeling naar 4.5. Na vele malen luisteren kom ik tot de conclusie dat deze band weer een dijk van een cd hebben gemaakt. Het titelnummer is al weken niet uit mijn hoofd te krijgen mede door die geweldige gitaarriff in het midden. Ook het lange Red Sea wordt steeds beter naarmate ik er naar luister. Maar ook de beukers Anonymous, Sinsidious en Deified zijn geweldig! De nieuwe gitarist is een aanwinst en de vocalen van Matt Smith zijn top.

avatar van jailhouserocker1
Helemaal eens met bovenstaand commentaar. Wat een geweldige plaat zeg. Waar de zanger op eerdere albums bijna constant extreem hoog zingt, is dit hier (gelukkig) een stuk minder. Het is en blijft een Christelijke band, maar waar op de vorige albums de teksten wel heel erg hierin doorsloegen, is dit ook hier minder. Kortom: een hele grote stap voorwaarts

avatar van The_CrY
Absolute knaller van een plaat. Deze kan rivalleren met As the World Bleeds als je het mij vraagt. Lekkere stampers met interessante riffs, pakkende melodieën en fraaie wendingen. Afsluiter 'Red Sea' is een avontuurlijke epic die alle facetten van de band mooi samenpakt. Zeer sterk album.

avatar van jasper1991
Hij haalt het net niet bij As the World Bleeds, maar fijn vind ik hem wel. De melodieuze titelsong is een hoogtepunt, maar ook 'Liar, Fool or Messiah' is lekker hooky. Ik denk dat ik dit wel een verbetering ten opzichte van Ghost Ship vind.