Willie Nelson - Red Headed Stranger (1975)

Country
Label: Columbia

1. Time of the Preacher (2:26)
  2. I Couldn't Believe It Was True (1:32)
  3. Time of the Preacher Theme (1:13)
  4. Medley (1:36)
  5. Blue Eyes Crying in the Rain (2:21)
  6. Red Headed Stranger (4:01)
  7. Time of the Preacher Theme (0:27)
  8. Just as I Am (1:47)
  9. Denver (0:53)
  10. O'er the Waves (0:47)
  11. Down Yonder (1:56)
  12. Can I Sleep in Your Arms (5:24)
  13. Remember Me (2:53)
  14. Hands on the Wheel (4:23)
  15. Bandera (2:16)
avatar van potjandosie
eens met Don Broccoli dat dit een prachtig concept album is. was zelf 18 jaar oud toen ik middels "Red Headed Stranger" kennis maakte met de muziek van de destijds 42-jarige Willie Nelson en dit album heeft blijvend indruk gemaakt.

een album met een korte speelduur, spaarzaam geïnstrumenteerd met het ene na het andere pareltje, waarbij de veelal korte nummers in elkaar overlopen.

5 eigen nummers van de man zelf en een flink aantal covers, waaronder prachtige ballads als "Blue Eyes Crying in the Rain" (Fred Rose), de ontroerende piano ballad "Can I Sleep in Your Arms" (Hank Cochran) en "Hands on the Wheel" (Bill Callery) en 2 instrumentale nummers, het up-tempo piano riedeltje "Down Yonder" (L.W. Gilbert) en zijn eigen "Bandera" die perfect aansluiten bij de fraaie flow van dit album.

het gitaarspel van Willie Nelson en de harmonica partijen van zijn trouwe muzikale kompaan Mickey Raphael roepen bij tijd en wijle de weemoedige sfeer op van Ry Cooder's album "Paris, Texas".

de inmiddels 92-jarige democratisch gezinde Willie Nelson heeft meer dan 100 albums op zijn naam staan. het is dus goed mogelijk dat daar "betere" albums tussen zitten, maar ik keer altijd terug naar dit sfeervolle "Red Headed Stranger", waarbij nostalgie ongetwijfeld een rol zal spelen.