The Beach Boys - Today! (1965)

Label: Capitol

1. Do You Wanna Dance (2:22)
  2. Good to My Baby (2:18)
  3. Don't Hurt My Little Sister (2:09)
  4. When I Grow Up (To Be a Man) (2:04)
  5. Help Me, Ronda (3:10)
  6. Dance, Dance, Dance (2:01)
  7. Please Let Me Wonder (2:47)
  8. I'm So Young (2:33)
  9. Kiss Me, Baby (2:37)
  10. She Knows Me Too Well (2:30)
  11. In the Back of My Mind (2:09)
  12. Bull Sessions with "Big Daddy" (2:14)
  13. Dance, Dance, Dance [Alternate Take] * (2:02)
avatar van vantagepoint
Na al heel veel naar The Beach Boys te luisteren, vind ik dit toch wel de nr 2 in hun discografie. Je hoort hier zeker wat Wilson wou bereiken op pet sounds. Voor de opnames van dit album was Wilson gestopt met te touren en je hoort het resultaat al aan dit album. Het was een proevertje voor het jaar daarop toen Pet Sounds er aan kwam. De diverse studioexperimenten die op pet sounds gingen komen horen we hier nog niet volledig. Maar de zanglijnen zijn al meer uitgewerkt in de richting van pet sounds.

Toch zeker een 4,0 omdat het schitterend album ook is en tevens voorloper van pet sounds!

avatar van Vinokourov
Bweuh, niet helemaal van de tijd is deze muziek. Ik moet het natuurlijk in de geest van die tijd zien, maar dat neemt gewoonweg niet weg dat het heel oubollig klinkt. De hoge zang daarbij vind ik redelijk lelijk. Daarbij klinkt de muziek zelf te simpel, zeker als je het vergelijkt met andere popbands uit die tijd, zoals The Beatles natuurlijk. Het heeft niks verrassends of opmerkelijks qua melodie of instrumenten in zich. Anyway, ik kan hier niet zo heel veel mee.