menu

Arcansiel - Four Daisies (1988)

mijn stem
3,75 (4)
4 stemmen

Italiƫ
Rock
Label: Contempo

  1. Un Arc Dans le Ciel (6:05)
  2. Four Daisies (9:03)
  3. Evelyn (8:28)
  4. When You're Right (11:38)
totale tijdsduur: 35:14
zoeken in:
avatar van Casartelli
4,0
Casartelli (moderator)
Allereerst mijn welgemeende dank aan reptile71 voor het vinden / bewerken van een geschikte hoes, dat was mij ondanks uitgebreid speurwerk niet gelukt.

Italiaanse symfo is bij mij nog grotendeels onbekend en het cliché dat onbekend onbemind maakt, gaat ook deels op. Als ik er al eens wat van hoor, vind ik de muziek vaak mooi, maar de grootste gemene deler van de stemmen in deze prog-deelverzameling werkt toch vaak wat afschrikwekkend.

Bij deze meer neo-symfonische formatie had ik daar niet zo'n last van, al heeft de überhaupt geringe rol van de zang hier misschien ook iets mee te maken. Hemelse toetsentapijten domineren deze plaat. Niet per se iets nieuws onder de zon, het is gewoon alleen vreselijk goed gedaan. Het titelnummer is het beste in deze, maar het meer laid-back openingsnummer mag er ook wezen.

Het vervolgalbum, Still Searching is van vergelijkbare kwaliteit, maar derde en voorlopig laatste plaat, Normality of Perversion, luidt wat veranderingen in die het resultaat niet direct ten goede komen. Zanger Marco Galletti is dan inmiddels een solocarrière begonnen, die toch ook in de schaduw staat van de oude (cult)successen.

Een typisch geval van: de eerste de beste! 4*

avatar van reptile71
Casartelli schreef:
Allereerst mijn welgemeende dank aan reptile71 voor het vinden / bewerken van een geschikte hoes, dat was mij ondanks uitgebreid speurwerk niet gelukt.
Geen dank, vind het een uitdaging om wel een geschikt hoesje te vinden/maken.
Ben overigens wel benieuwd naar de muziek want ik ken het niet.

avatar van bonothecat
4,0
Meteen lekker in het gehoor liggende Prog. Deze ga ik waarschijnlijk meer luisteren. 4,0*

Gast
geplaatst: vandaag om 21:46 uur

geplaatst: vandaag om 21:46 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.