Hij is sociaal misschien wat onhandig. Terwijl hij ten tijde van zijn deelname aan het Songfestival zo ontwapenend was. Maar ergens is er iets fout gegaan en lijken we teruggekeerd in het klaslokaal waar besloten is dat ie er niet meer bij hoort en waar gezorgd wordt dat ie niet meer mee mag doen. Te woke (dat is tegenwoordig een verzamelnaam geworden voor 'we moeten je gewoon niet'), te gay, te raar en de pers pookt dat lekker op.
Juist voor hem lijkt me dat extra moeilijk na zijn verleden. En ja, ook ik zie liever de frisse ontwapenende Duncan van 2019, maar door alle stront die hij overal over zich heen krijgt heb ik besloten om dit album juist bewust op te zoeken en net als de vorige aan te schaffen. Ik erger me kapot aan dat waardeloze gedrag.
Iets niet goed vinden is helemaal prima, dit is echt structureel pestgedrag, niet in het klaslokaal, maar op tv en internet. Wat zullen ze zich goed voelen. Gaat het over zijn huwelijk: valszingende Dion en Mia worden nog even aangehaald. Zijn nieuwe album? Dan halen we dat er nog een keer bij. Move on..... (oh shit, dat is Engels, daar pakken ze hem ook op aan).
De man kan zingen en het is je ding of niet. Maar de rest er omheen toont het ranzige karakter van de rioolpers en al die droeve roeptoeters achter hun toetsenbord die zich er blijkbaar goed bij voelen om een ander de grond in te boren.
Eigenlijk had ik er niet over moeten beginnen hier, want het album is gewoon uitstekend en daar moet het alleen maar over gaan