Jennifer Lopez - Brave (2007)

Label: Epic

1. Stay Together (3:28)
  2. Forever (3:38)
  3. Hold It, Don't Drop It (3:57)
  4. Do It Well (3:07)
  5. Gotta Be There (3:57)
  6. Never Gonna Give Up (4:18)
  7. Mile in These Shoes (3:15)
  8. The Way It Is (3:08)
  9. Be Mine (3:18)
  10. I Need Love (3:49)
  11. Wrong When You're Gone (3:55)
  12. Brave (4:10)
  13. Do It Well [Remix] (3:34)

met Ludacris

14. Do It Well [Moto Blanco Radio Mix] * (3:01)
  15. Frozen Moments * (3:45)
avatar van xSarah
Do it well vind ik een supernummer.
Nu de rest van het album nog...

avatar van Madonna
Ik heb deze gekregen voor mijn verjaardag. Moet 'm alleen nog een paar keer luisteren alvorens ik kan stemmen. Maar wat ik gehoord heb klinkt behoorlijk dance. Een voetjes-van-de-vloer-album! Datwel.

avatar van starbright boy
Dit album verkoopt tot nu toe zo slecht dat platenlabel Epic van Lopez af schijnt te willen. Wereldwijd waren er na drie weken ongeveer 240.000 exemplaren verkocht. In de VS haalde dit album de top 10 niet, in Nederland en Engeland de top 20 niet en in Duitsland en Australie zelfs de top 40 niet. In Nederland bereikte de plaat een 24e plaats in de albumlijsten en was na vier weken al weer uit de top 100. Volgens Epic kost Lopez het label heel veel geld, maar levert ze vrijwel niets meer op.

avatar van Ericos
Toch snap ik het niet! Want dit is echt een heerlijk album.
Geen een van de nummers is 'slecht' te noemen.

Dus ik snap het echt niet!

Jonas
starbright boy schreef:

Jammer van de slechte verkoop.
Toch vind ik dit album een topper!

Ze heeft goed werk afgeleverd. Dit album is totaal anders dan we van haar gewend zijn en ik vind het een topper!!! mijn favorieten zijn: be mine en forever.

avatar van Nickstbo
Hold It Don't Drop It heb ik vnadaag gezien
wat een DIJK van een nummer !!!!!!

Misschien toch eens het album overwegen?
Is de rest in het niveau van de nieuwe singel ?

avatar van Ericos
Zeker weten Nick! 'Hold It Don't Drop It' is niet eens het beste nummer in mijn ogen, dusssss..

Je krijgt er echt geen spijt van! Kopen dit album!

avatar van LAUU_^
Inderdaad wel jammer dat de verkoop niet echt goed is gegaan, want ik vind dit echt wel een goed album. Niet alle nummers zijn even leuk maar zo vind ik Do it well, Forever, Mile in these shoes, Brave, Hold it, don't drop it, Stay togheter en Wrong when you're gone hele goede nummers! De rest vind ik wel iets minder.

Wat extra promotie voor het album in Amerika: Mile In These Shoes wordt gebruikt in het promotiefilmpje voor seizoen 4 van Desperate Housewives.

avatar van Blackout
Spijtig dat dit album niet goed verkoopt. Hopelijk voor Jennifer dat ze haar niet buitenzetten bij haar label. Voor mij heeft ze een geweldige Cd afgeleverd, maarja smaak van muziek verschilt van persoon tot persoon. M'n favoriete track is Stay Together!

avatar van HauteCouture
hold it don't drop it is geweldig en do it well is ook een lekker
nummer! De rest valt wel mee.

zoo moooie cd! I Love Her !

Super album, jammer genoeg te weinig promotie i.v.m. zwangerschap. Zoals altijd gebruikt Jennifer weer verschillende stijlen: R&B, Pop, Dance, Urban etc. Ze heeft veel meegescreven. Mijn favoriete nummers zijn
Stay Together, Do it Well en Mile In These Shoes.

avatar van Angelo
Jennifer Lopez weet eigenlijk al jaren geen fatsoenlijke hit meer te scoren en het lijkt dan ook alsof haar muziekcarrière voorgoed voor bij is. Na dit album mocht ze nog twee singles uitbrengen die beiden weinig stof deden opwaaien. Redenen genoeg voor Sony om de samenwerking met Jennifer na een periode van ongeveer 10 jaar de beëindigen met als reden dat Sony niet meer wist welke doelgroep past(te) bij Jennifer Lopez en dat vraag ik mij ook eigenlijk af.

Na haar tweede album (J.Lo) is het allemaal bergafwaarts gegaan met de zangeres en ook dit album ‘Brave’, haar meest recente album tot op heden weet daar geen verandering in te maken. Het eerste nummer ‘Stay together’ klinkt nog wel aardig maar qua tekst is ‘ie vreselijk, ik hoorde dat ze het woord cliché in dit nummer zong; nou dat is dit liedje zeker! ‘Forever’ heeft een soort Arabische tint en is wat mij betreft een van de betere nummers van dit album. Het derde liedje ‘Hold it, don’t drop it’ was de tweede en laatste single van het album die volgens mij alleen fysiek verscheen in het Verenigd Koninkrijk is wel een bombastische floorfiller dat zeker niet onaardig klinkt. ‘Do it well’ was globaal de eerste single en die vind ik een beetje rommelig als geheel… geen slecht nummer maar goed kan ik het ook niet noemen.

‘Gotta be there’ klinkt net zo rommelig als zijn voorganger maar is in tegenstelling tot ‘Do it wel’ wel erg matig. ‘Never gonna give up’ brengt helaas geen verbetering in dit album en is net zo matig als zijn voorganger. ‘Mile in these shoes’ is gelukkig weer stukken beter maar in vergelijking met eerder werk (1999-2001) is dit natuurlijk belabberd. ‘The way it is’ vind ik wel weer mooi, fijne beats met een funky sound alhoewel ‘ie op den duur iets te monotoon wordt. ‘Be mine’ heeft ook wel fijne beats en breaks borduurt een beetje voort op het vorige liedje dat bij mij weer goed in de smaak viel, dus ook deze mag er wel zijn.

‘I need love’ is een middenmoter, hetzelfde verhaal als bij ‘Mile in these shoes’, geen slecht nummer maar in vergelijking met eerder materiaal is dit wel tegenvallend. ‘Wrong when you’re gone’ is een midtempo ballad. Normaal zijn dit soort nummers niet geschikt voor Jennifer maar opvallend genoeg is dit een van de betere nummers van dit album. De titeltrack, ‘Brave’, heeft ook wel een lekkere dancebeat en is misschien wel het mooiste liedje van de gehele CD. De remix van ‘Do it well’ voegt helemaal niks toe en is waardeloos op dit album.

Wie het mooiste van dit album wil meepakken raad ik aan om nummers als ‘Forever’, ‘Hold it don’t drop it’, ‘The way it is’ – ‘Be mine’ en ‘Brave’ te beluisteren, want deze vijf nummers vormen het beste wat dit album te bieden heeft. Dit album is niet slecht maar het klinkt wel erg overgeproduceerd allemaal. Bij een album als ‘Rebirth’ sloeg Jennifer een stevige R&B en hiphop richting in, dit is meer dance georiënteerd en past wel beter bij haar. Toch begrijp ik het wel dat dit album geen succes werd. De categorie popmuziek is gewoon het genre van Jenn en daar moet ze binnen blijven. Ik denk dat men niet te wachten op een toen 38-jarige (nu 41-jarige) zangeres die dit soort nummers zingt.

avatar van pureshores
@Angelo
Heel mooi gezegd die laatste zin.

Denk dat dat inderdaad DE hoofdreden is voor het tanende succes van Jlo, janet, Mariah, mislukte comeback van All Saints, Kylie
Het is ook een beetje raar om bijna 40 jarigen te horen kirren en zingen over eerste liefdes, jongens, touch my body etc
Daar hebben we nu Gaga en Rihanna voor en die lijken al meer de wereld en andere onderwerpen bij alles te betrekken.

Conclusie dus dat Jlo compleet geen groei heeft laten zien in haar (over)geproduceerde carriere

avatar van MetalMike
Vooral een terugkeer naar de Dance, muzikaal vind ik dat jammer. Op de cd hierna zelf nog veel meer. Zoals haar 2e cd een overgangs-cd was, zo is dat ook bij deze. Moet er wel bij zeggen dat de productie rete-strak is! En vocaal wordt ze beter en beter, ze knalt soms echt lekker!
"Stay Together" is een lekkere opener, "Hold It Don't Drop It" had misschien wel haar grootste hit moeten worden, werelds! Seventies vibe muzikaal ook een beetje en werkelijk geweldig gezongen! Maar oude helden worden afgedankt, zo ook hier kennelijk, de cd flopte ongenadig hard. Ik hou van de R&B Jennifer, maar ze had hier toch echt een zalige cd gemaakt. "Do It Well" is ook fijn, de eerste versie dan, ik houd zo totaal niet van die toegevoegde artiesten op een plaat, in welk genre dan ook.
Dit is ook de cd waar ik haar pas echt ontdekte, verveelde me vaak op mijn werk, mijn 'eigen genre' teleurstelde mij al jaren en via Yahoo! Radio kwam dit materiaal voorbij, met name "Mile In These Shoes" wat ik toen hoorde, compleet verbaasd dat dit soort muziek van haar kwam. Top kwaliteit, dat nummer behoort dan ook nog steeds tot mijn favorieten van haar. Überhaupt een favoriet! Door dat nummer ben ik meer van haar gaan beluisteren en was er geen weg meer terug: ik was een fan! En flink ook. Ik ben hier echt van Jennifer haar stem en muziek gaan houden.
"Never Gonna Give Up" laat weer eens het beste van haar horen, net als op haar 2e cd een nummer stond dat muzikaal vrij minimalistisch was, zo ook hier (heel subtiel). Haar stem maakt het nummer, brengt de magie. Gewoon top!
"The Way It Is" brengt wederom een beetje van de seventies magie, vocaal gezien is ze een vis in het water. Zelfde geldt ook eigenlijk voor "Be Mine", heerlijke funky vibe. Geeft ook wel een beetje aan hoe gegroeid ze is als zangeres, haar stem is zoveel flexibeler dan ooit kon worden vermoed als je terugdenkt aan haar eersteling.
"Wrong When You're Gone" dit is hoe ik haar wil horen, dit is haar muziek, Jennifer op haar best. Verhalend zingen in een R&B setting, hier raakt ze me. Met zulke nummers is ze met gemak één van mijn favoriete artiesten.
Als bonus dan nog "Frozen Moments" wat een Madonna feel heeft, what's in a title, geen verkeerd nummer. Past niet echt op de plaat en daarom ook perfect als bonus.
Al met al, ik vind het een zalige cd, een zwaar ondergewaardeerde cd, van een zwaar onderschatte artiest/zangeres.