Blackberry Smoke - Be Right Here (2024)

Rock / Roots
Label: 3 Legged

1. Dig a Hole (4:12)
  2. Hammer and the Nail (2:54)
  3. Like It Was Yesterday (3:26)
  4. Be So Lucky (3:54)
  5. Azalea (4:16)
  6. Don't Mind If I Do (3:35)
  7. Whatcha Know Good (4:03)
  8. Other Side of the Light (4:09)
  9. Little Bit Crazy (4:46)
  10. Barefoot Angel (4:52)
avatar van Lura
De Amerikaanse roots rock band Blackberry Smoke ontstond aan het begin van het nieuwe millennium, een jaar nadat de Canadese smartphone BlackBerry op de markt kwam. Een groep die sindsdien in een nog steeds groeiende populariteit kan verheugen. Sinds hun oprichting brachten ze vier EP’s, een livealbum en acht studioalbums uit.

Nummer negen heet Be Right Here. Zoals gebruikelijk bestaat het album uit een heerlijke mix van southern rock, blues en country. Het album opent stevig met Dig a Hole, waarin de gitaren loos gaan om te vervolgen met het stompende en swingende Hammer and the Nail, waarin toetsenist Brandon Still de hoofdrol voor zich opeist. Maar er zijn ook rustpunten te vinden, zoals het fraaie Azalea, het lied waaraan de albumtitel is ontleend. Hieruit blijkt dat zanger Charlie Starr ook goed raad weet met gevoeligere songs.

Blackberry Smoke is een authentieke band, zonder pretenties en met als enig doel het maken van muziek waarin ze volledig geloven. Deze goed geoliede rockband treedt veel op, in september komen ze naar de Lage Landen om het uitstekende Be Right Here voor te stellen. Het zal ongetwijfeld weer nieuwe zieltjes gaan winnen.

Blackberry Smoke live :

16-09 BRUSSEL : Ancienne Belgique
17-09 TILBURG : 013

Bron : Music that needs attention - musicthatneedsattention.blogspot.com

avatar van johans
Blackberry Smoke kwam bij mij voor het eerst in beeld met hun tweede album The Little Piece Of Dixie uit 2009. Een vijftal afkomstig uit Atlanta, Georgia, dat al twintig jaar liedjes weten te schrijven, die bij de eerste keer meteen in je kop nestelen, waarvan je het idee heb dat het al minstens veertig jaar bestaat. Een simpele formule die de band in eigen land zo succesvol heeft gemaakt. Met een prima balans tussen up-tempo en ballads, waarin southern rock met gretige invloeden uit de alternatieve countrymuziek is verwerkt. Hierdoor blijft het ook op hun achtste wapenfeit Be Right Here leuk van een band, die per plaat trefzekerder klinkt. Ongecompliceerd en aansprekend vermaak waarvan het enthousiasme en optimisme afstralen met de frisheid van een live-in-de-studio productie van Dave Cobb. Alsof een stel doorgewinterde muzikanten op het podium staan, terwijl zij in de studio spelen.