Blood Incantation - Luminescent Bridge (2023)

Metal / Electronic
Label: Century Media

1. Obliquity of the Ecliptic (8:55)
  2. Luminescent Bridge (9:39)
avatar van Johnny Marr
Mooie EP.

De eerste track is ziedende deathmetal à la Hidden History of the Human Race, maar m'n favoriet is de sfeervolle ambient van de (titel)track die meedeint op de rustgevende golven die met Timewave Zero werden ingeslagen.

Een fantastische band dit, een grote meerwaarde voor de metalwereld. Ik zou ze heel graag eens live aan het werk willen zien.

avatar van ProGNerD
Hmm, deze was aan m'n aandacht ontsnapt. Wellicht mede door de lichte teleurstelling van het laatste ambient album. Ik ben daarom erg benieuwd of ze me hier weer mee aan boord krijgen...

avatar van Supersid
Beetje een "vis noch vlees" gevoel hierbij. Ik snap de bedoeling maar in beide genres nog niet bij benadering hun beste werk.

avatar van AOVV
Knap dat de band ook andere regionen nadrukkelijk verkent (hoewel hun eerste twee volbloed metalplaten al zin voor experiment uitschreeuwden), maar voor en volgens mij zou het beter werken om zo'n ambienttrack, in verkorte versie, als brug tussen 2 van zulke indrukwekkende death metal epossen in te bouwen. Nu duurt het me toch wat te lang en hoewel sfeervol, word ik ook niet echt meegevoerd door de muziek.

Hopelijk trekken ze die kaart op hun volgende langspeler, want met de opener bewijzen ze ruimschoots dat ze daar heer en meester in zijn, met een heel eigen geluid dat zich moeilijk laat omschrijven.

3,5 sterren

avatar van Edwynn
Obliquity Of The Ecliptic is een ijzersterk vervolg op Hidden History. Technische deathmetal met een nadrukkelijke kosmische sfeerzetting. Eigenlijk vind ik dit net wat beter dan Hidden History omdat hier die gemakkelijke jazzy interludes achterwege gelaten worden en we wat meer passende Floydiaanse fragmenten voor onze kiezen krijgen. Het briesende is er wat vanaf maar dat komt de sfeer dus alleen maar ten goede. En ik ben daarenboven ook een groot voorstander van reverb op de grunts. Dat is helemaal back to the 80s en early 90s.

Wat jammer is het dan dat het titelnummer eigenlijk een veel te lang outro is geworden met doelloos gepiel. Wordt Blood Incantation zo'n band dat niet weet wat ze wil? De tijd zal het leren.

avatar van jellylips
Ik heb dit al eerder een charmante death metal band genoemd. Je hoort de liefde voor old school death metal en cosmische invloeden.

Ijzersterke death metal, al is Timewave Zero zonder meer mijn favoriet. Die kan mee met de beste ambient platen!