Ren - Sick Boi (2023)

Label: The Other Songs

1. Seven Sins (4:36)
  2. Sick Boi (3:13)
  3. Animal Flow (2:55)
  4. Money Game, Pt. 3 (7:36)
  5. Lost All Faith (3:49)
  6. Genesis (2:56)
  7. Murderer (3:30)
  8. Suic*de (4:09)
  9. Illest of Our Time (3:10)
  10. Love Music, Pt. 4 (3:25)
  11. Uninvited (2:54)
  12. What You Want (3:16)
  13. The Hunger (2:27)
  14. Down on the Beat (3:54)

met Viktus

15. Masochist (3:23)
  16. Loco (3:21)
  17. Wicked Ways (3:15)
  18. Sick Boi, Pt. 2 (4:11)
  19. Castles Made of Sand * (3:10)
  20. Animal Flow [Instrumental] * (2:55)
  21. Murderer [Instrumental] * (3:30)
  22. Loco [Instrumental] * (3:21)
avatar van Poles Apart
Toch een stuk minder zo zonder Stimpy.

avatar van codex
Wat een waanzinnige plaat. Ren (nee niet die Ren, Poles Apart) heeft een bewogen leven achter de rug; ernstig ziek (een zeldzame auto-immuunziekte), waarvoor vele opnames in het ziekenhuis (nu nog steeds). Ook kampt hij door deze ziekte al jaren met zijn geestelijke gezondheid. Maar hij laat zich er niet onder krijgen. Ongelooflijk hoe hij dit allemaal van zich afschrijft, met een onstuitbare energie en groot muzikaal talent. Al rappend en zingend neemt hij je mee in zijn hoofd, ondersteund door een geweldige productie en instrumentatie.

Toen ik een aantal maanden geleden zijn single Hi Ren tegenkwam op social media, was ik verkocht. Helaas staat dit nummer niet op de plaat, maar is wel op youtube te vinden.

avatar van Tha)Sven
Ironisch genoeg zijn juist de teksten over zijn geestelijke gezondheid met afstand met de meest cringy. Beats en flow zijn wel fijn, maar behoorlijk overschat al met al. Doet me beetje denken aan NF wat dat betreft, wordt ook door veel fans gezien als een meesterlijk talent met geweldige diepe teksten.

avatar van ABDrums
Waarom vind je die specifieke teksten 'cringy', Tha?Sven? Ik ervaar juist dat die teksten me echt raken, omdat Ren dan echt vanuit zijn eigen ervaringen spreekt. Die teksten komen recht uit het hart en winden er simpelweg geen doekjes om. Het is echt, puur en rauw.

Dit album staat bij mij nog op de 'te luisteren'-lijst, maar ik ben er nog niet aan toegekomen. Ik hoor wel overal positieve geluiden, dus ik ben heel benieuwd!

avatar van cbokhove
Dit is een prima album. Zeker de nieuwe tracks (Money Game pt 3, Seven Sins) goede beats, piano, strijkers, lyrics enz. Zware kost. In tegenstelling tot Tha)Seven vind ik juist de puberale tracks veel minder. Een ode aan de Beasty Boys, ok da's best, maar Uninvited lijkt meer Justin Bieber.

Tha)Sven schreef:

Crinchy? Praat voor jezelf, want deze jongeman is een genie. Als dit het enige is dat je van hem hoort, zou ik zeggen, luister en vooral kijk naar zijn nrs Money Game 1 & 2,Hi Ren natuurlijk en zijn nrs over Jenny ny, Screech en Violet's Tale en dan maar eens weer luisteren. Hij krijgt van mij 5*!!

avatar van Kos
Kos
Jezus wat is dit nou weer voor suf gedoe.

avatar van davevr
Ik heb het nu echt geprobeerd - mijn vrienden uit de UK lopen er zot van - maar dit trek ik niet.
Het blijft voor mij het Britse equivalent van Tourist LeMC gemengd met Kendrick.

Soms klinkt het best cool, goeie flow en groove en soms is het echt cringe/corny onnozel. Het album begint best goed (met wat suffe refreinen : "Lights on" gedoe), niet echt mijn ding maar er zit wel een duidelijke lijn in maar op het einde stuikt het wat in elkaar, "The hunger" is bijvoorbeeld niet om aan te horen, daar staat dan iets als "Lost all faith " tegenover met dat refrein.
Eerste helft van het album zou ik op 3,5* quoteren, 2de helft op 1,5*. Ik denk dat er een goede EP in zou zitten, maar te veel vulling.

avatar van BlackFinch
De eerste helft van het album vind ik erg sterk, daarna zakt het wat in. Mocht het album daar zijn opgehouden dan had ik het ook 5 sterren gegeven, nu iets minder omdat ik daar stop met luisteren.

avatar van Leptop
Ik heb via YouTube wat video's gezien. Niet mijn muziek, maar als totaalbeleving (muziek en beeld) toch wel van onder de indruk.

avatar van Torch
Dé ontdekking van 2023 voor mij.
Ontdekt via de clip van Hi Ren (staat niet op deze plaat helaas), wat een geniaal nummer en video is dat.
Deze lp staat vol scherpe tekstuele vondsten, inventieve beats en flows.
Teksten vanuit het hart, puur en rauw.

Of om Sinead O’Connor te citeren over Ren:
Every song and or artist in history even Willie Dixon, Chuck Berry, The Beatles, NWA,  Ice Cube, and even Bob Dylan,  is officially relegated to class B.  As are every actor in history or legend: living or dead, male or female. We all are now defunct.