Headache - The Head Hurts but the Heart Knows the Truth (2023)

Electronic
Label: PLZ Make It Ruins

1. The Beginning of the End (4:26)
  2. That Thing with the Rabbit (3:57)
  3. The Pavement Is My Pillow Talk (2:54)
  4. Business Opportunities (5:08)
  5. Truisms 4 Dummies (4:01)
  6. Bucket Listener (3:06)
  7. Mission Impossible III (3:28)
  8. The Party That Never Ends (3:33)
Topplaatje dit! Produced & mixed by Vegyn, all lyrics written by Francis Hornsby Clark.
Geschreven teksten, door AI gesproken lyrics, op music van Vegyn.

avatar van remcodurez
Deze is inderdaad de moeite. Vooral instrumentaal een van de betere electronische releases dit jaar.

Wist zelf niet dat de vocals door AI gesproken werden.
Na een tijdje beginnen deze wel wat te vervelen. Het doet denken aan Kae Tempest, al blijft er een groot kwaliteitsverschil tussen de twee, in het voordeel van Kae dan natuurlijk.

Moest ook denken aan Boards of Canada. De Vinyl release komt November, met ook een volledig instrumentale plaat (zonder spoken word).

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Damn, dit is inderdaad erg sterk! Vegyn is al jaren lekker bezig maar dit klinkt toch wel fantastisch, en qua stijl iets meer consistent en coherent dan zijn voorgaande platen. Ik ben trouwens benieuwd hoe de teksten zijn geschreven (ik kan verder niets vinden over Francis Hornby Clark dus dat is ofwel AI, ofwel een pseudonym). Ze hebben een bepaalde mate van bijtende ironie, een soort absurdistische insteek, en dus ook een bepaalde literaire 'kwaliteit', maar er lijkt verder niet echt een gedachte achter te zitten, dus het zou me niets verbazen als dit kunstmatig geschreven is op basis van bijv. het werk bepaalde schrijvers.

avatar van sj0n88
Het was even wennen aan de eentonige stem, maar het album zit toch wel sterk in elkaar. Hele toffe ontdekking dit. Nu nog even in het oeuvre van Vegyn duiken.

Raar hoe goed boards of canada en AI samen gaan.

avatar van Tha)Sven
Beats zijn fijn, teksten zijn tenenkrommend pretentieus en beetje onduidelijk of het nu alleen door AI ingesproken is of ook bedacht. Dat laatste zou niet gek zijn. Flink wat punten aftrek voor het gebruik van AI in ieder geval.