The Aschere Project - Two Worlds (2010)

1 stem

Rock / Electronic
Label: Modus

1. The Kakshisa Ciper (2:57)
  2. Two Worlds (5:24)
  3. Love Will Change (5:22)
  4. Remember Me (4:46)
  5. I'll Get By (5:51)
  6. We Can Do This Together (6:11)
  7. Echos (3:43)
  8. We Are the Ancestors (4:15)
  9. Mirrors (2:34)
  10. Blessed of All Nights (5:17)
  11. Valley of the Shadows (5:40)
avatar van nlkink
"What if there was a gateway to another universe, a portal to another dimension, just outside of our solar system, waiting for us to find it, waiting to take us....home".

Hierboven de eerste regel die staat in het CD-boekje van The Aschere Project, het eerste samenwerkingsverband van Dave Davies met zijn zoon Russ(el) Davies. Het tweede project van het duo was het conventionelere Dave Davies & Russ Davies - Open Road (2017) - MusicMeter.nl.
Daarmee geef ik meteen maar een waarschuwing af, want met name Dave Davies gaat met dit project ver uit zijn comfort zone. Geen (rock)gitaren, geen liedjes met kop en staart en weinig zang. De muziek die hier met zoon Russ is gecomponeerd is voornamelijk instrumentaal en ingespeeld met een batterij aan keyboards, synthesizers en ik weet niet wat voor soorten electronica. Recensies repten van Art Of Noise gemengd met Pink Floyd.
De openingsregel van de CD gaf al een hint, het gaat om een conceptalbum. Het CD-boekje bevat een 'verhaal' dat wordt verteld aan de hand van de elf tracks. Dave Davies heeft in zijn biografie Kink al aangegeven hoezeer hij is geïnteresseerd in UFO's, science fiction en zijn fascinatie met de (on)mogelijkheden van buitenaards leven. Met zijn zoon heeft hij middels dit album daar handen en voeten gegeven. Een onbekend gebleven werkje van vader en zoon, en ik ben er niet echt verbaasd over. De naam van het samenwerkingsverband was alleen bekend bij de harde kern Kinksfans, en van die groep fans waren er niet zo gek veel die de CD omarmden. Daar komt bij dat het album de winkels amper heeft gehaald; je kon het voornamelijk bestellen via Dave's website. Je kreeg dan wel een gesigneerd exemplaar.
Het album is ook te beluisteren via diverse streamingsdiensten. Zelf heb ik het beluisterd via Youtube. Ik adviseer de gemiddelde Kinksfan altijd om dit werk eerst te beluisteren via streamingsdienst of i.d. en dan beslist of men al dan niet achter een fysiek exemplaar wil aangaan.
Geen beoordeling want ik vind van mijzelf dat ik deze muziek niet kan beoordelen.
Dank voor het plaatsen WhoAmI.