Robby Valentine - Embrace the Unknown (2023)

Uitgebracht in eigen beheer

1. Break the Chain (5:19)
  2. Don't Give Up on a Miracle (3:49)
  3. Never Fall in Line (3:56)
  4. Life Is a Lesson (2:52)
  5. My Friend (In the End) (5:15)
  6. Roll Up Your Sleeves (3:13)
  7. Show the Way (5:43)
  8. Shadowland (4:23)
  9. Take Me to the Light (3:27)
  10. Embrace the Unknown (6:43)
avatar van Arjan Hut
Besteld, de promo van het album klinkt als 'vintage' Valentine, ladingen Queen, Beatles, veel energie. George Michael wordt ook als invloed genoemd, dat hoor ik zo vlug niet terug in de snippets. Voorganger The Alliance is een topper, denk dat deze er niet voor onder zal doen.

avatar van Edwynn
Ik heb gelezen dat Robby nagenoeg blind is geworden. Dan is het extra bijzonder en dapper dat hij nog met nieuw spul komt.

avatar van Arjan Hut
Inderdaad, https://www.nhnieuws.nl/nieuws/326602/bijna-blinde-zanger-robby-valentine-omhelst-het-onbekende-met-nieuw-album, had ik helemaal gemist.

Beethoven doof, Valentine blind, toch blijft de muziek komen.

avatar van Bonk
Wat word ik toch ontzettend vrolijk van dit album. Uiteraard wordt er gecomponeerd en gemusiceerd in de stijl van The Beatles en Queen, maar kom, er zijn slechtere invloeden denkbaar.

En als je in die zin dan niet uitblinkt in originaliteit is het dus echt zaak er voor te zorgen dat je wel dusdanig goede nummers maakt die op zichzelf ook allemaal de moeite waard zijn. En dat zijn ze zeker!

Wat zitten de nummers heerlijk in elkaar. Tuurlijk een tikkeltje theatraal, maar daar houd ik wel van als het gedoseerd gedaan wordt. En dan met de al genoemde achtergrond dat Robbie vrijwel Blind is en desondanks nog vrijwel alles zelf inspeelt, maakt het nog wat indrukwekkender.

Bijzonder goed album, zelfs nog een stukje beter dan The Alliance, doordat de nummers nog wat afwisselender zijn en wat meer diepgang hebben.

avatar van Arjan Hut
Die promo op Youtube vond ik indrukwekkend, en nu ik Embrace een paar keer heb beluisterd moet ik zeggen dat de belofte helemaal waard wordt gemaakt. Het 'Sleeve slaves'-refrein van Roll up your sleeves veranderd in mijn hoofd op een of andere manier in 'cheese cake', maar dat zal wel een bij-effect van de vaccinatieprik zijn. Eerder vandaag draaide ik Queen 2, en ja, wat kun je daarna nog draaien? Robby Valentine dus!

avatar van Bartjeking
Megaknap met zijn handicap. Veel respect voor zijn vakmanschap en doorzettingsvermogen. Inderdaad weer veel Queen; maar het intro van 'Roll op Your Sleeves' heeft ook een lekkere Riff die me aan De Staat en QOTSA doet denken. Minder vind ik een intro zoals bij 'Life is a Lesson'; dat klinkt me een beetje te Fisherprice keyboard-achtig. Maar wat zijn 3 seconden op een verder prima nummer en nog beter album

avatar van Doefie
In eerste instantie was mijn reactie 'mmm.... meer van hetzelfde'. En dat is natuurlijk ook wel zo, maar dan wel meer van hetzelfde uit zijn (voor mij) betere periode. Vond zijn latere werk soms wat te 'duister', maar dit album heeft een mooie variatie, vergelijkbaar met zijn oudere werk. Ik geloof dat ik dit wel een leuke plaat vind!

avatar van The_CrY
Sterk album met een heerlijke retro vibe a la Queen, Beatles en verwanten, met toch een semi-modern geluid. En naast een bekend geluid ook gewoon goede nummers natuurlijk.

Respect voor deze multi instrumentalist een uniek talent in Nederland. Krijgt te weinig erkenning

avatar van Arjan Hut
Zat eerder deze week in Shownieuws - Late Editie: Robby Valentine scoort grote hit gemist? Kijk het hier. - kijknaar.tv.

Een tragisch maar ook indrukwekkend verhaal. Het gaat ook veel over het nieuwe album, die komt even in beeld, en de nieuwe video, maar de titels worden (vreemd genoeg) niet genoemd.

avatar van vielip
Ik zag laatste de clip van Embrace the unknown voorbij komen en was onder de indruk. M'n vrouw keek op uit haar boek en bleef de hele clip zitten kijken. Goh, wat mooi zeg, was haar commentaar. Dat is in een notendop helaas het verhaal dat bij Valentine hoort. Veel te weinig mensen komen in aanraking met zijn toch wel bijzondere talent. Na zijn hits Over and over again en Love takes me higher ging het qua exposure helaas de mindere kant op. Zijn tweede album The magic infinity is een prima plaat maar het leverde hem niet de status op van 'gevestigde naam'. Iets dat hij gezien z'n kwaliteiten dubbel en dwars verdiende mijns inziens. Daarna zat zo'n beetje alles tegen wat hem maar tegen kon zitten. Ik ga dit album maar eens luisteren. Als alles zo goed is als het titelnummer dan levert Robby een puike plaat af. En wordt er door Shownieuws zowaar aandacht aan besteed.

avatar van Arjan Hut
En vandaag in de Telegraaf, hoor ik.

avatar van vielip
Mooi! Ik gun hem alle aandacht die zijn kant maar op komt. Al hoop ik niet dat het enkel en alleen maar om z'n trieste oogaandoening is.