Drake - For All the Dogs (2023)

Alternatieve titel: For All the Dogs Scary Hours Edition

Canada
Hip-Hop / R&B
Label: OVO

1. Virginia Beach (4:11)
  2. Amen (2:21)

met Teezo Touchdown

3. Calling for You (4:45)

met 21 Savage

4. Fear of Heights (2:35)
  5. Daylight (2:44)
  6. First Person Shooter (4:07)

met J. Cole

7. IDGAF (4:20)
  8. 7969 Santa (4:19)
  9. Slime You Out (5:10)

met SZA

10. Bahamas Promises (3:04)
  11. Tried Our Best (3:29)
  12. Screw the World - Interlude (1:52)
  13. Drew a Picasso (4:22)
  14. Members Only (4:37)

met PARTYNEXTDOOR

15. What Would Pluto Do (3:02)
  16. All the Parties (3:38)

met Chief Keef

17. 8am in Charlotte (4:26)
  18. BBL Love - Interlude (2:41)
  19. Gently (2:13)

met Bad Bunny

20. Rich Baby Daddy (5:19)

met Sexyy Red en SZA

21. Another Late Night (2:50)

met Lil Yachty

22. Away from Home (4:18)
  23. Polar Opposites (4:17)
  24. Red Button * (2:40)
  25. Stories About My Brother * (4:24)
  26. The Shoe Fits * (6:14)
  27. Wick Man * (3:01)
  28. Evil Ways * (3:47)

met J. Cole

29. You Broke My Heart * (3:50)
avatar van Yestsida
Hij blijft toch in het matige hangen.

More Life is volgens mij het laatste project van Drake dat me in haar volledigheid kon boeien, daarna pik ik er een aantal sterke nummers uit en beluister ik het bijna nooit meer in zijn geheel. Bij zijn achtste studioalbum, For All the Dogs, is dat jammer genoeg niet anders.

Sterker nog, dit is volgens mij zijn zwakste LP tot nu toe. Zelfs een Honestly, Never Mind zet ik liever op... ook omdat dat project wat compacter is.
Dit album begint relatief sterk met Virginia Beach, Fear of Heights tot en met IDGAF zijn best sterke bangers en als H-Town rap fan is de interlude Screw the World ook wel een fijne verrassing (al heeft Drake hier in feite niets mee te maken).
21 Savage doet het ook super op Calling for You, maar het stuk van Drake zelf doet me ontzettend weinig.
Daylight is het enige nummer van de eerste helft dat ik toch wil scharen tot één van zijn beste nummer is zijn gehele catalogus, die beat van SouthSide met die vocalen op de achtergrond zijn héérlijk! De grote reünie tussen Drake en J. Cole op First Person Shooter is ook sterk, al komt dit vooral door Cole.

De tweede helft kent het enige andere nummer naast Daylight waar ik verslaafd aan ben geraakt, namelijk 8AM in Charlotte. Dat is hoe ik Drake het liefste hoor, geen gezang en geen refrein. Nee... gewoon een heerlijke beat (van Conductor Williams) en de gastheer dat lekker zijn ding doet.
Eén van de weinige nummers waar Drake niet op een vrij vervelende manier rapt en/of zingt, want ik heb de indruk dat de beste man er zelf ook niet veel zin in heeft.
De interlude BBL Love, Gently (al is dit bijna een solotrack van Bad Bunny), Rich Baby Daddy, Another Late Night en Away from Home vind ik ook niet slecht, maar zeker niet van het niveau van een 8AM in Charlotte.

Het bulk van dit album is niet meteen slecht hoor, maar gewoon erg saai. For All the Dogs is om eerlijk te zijn een enorm snoozefest geworden. Op vele nummers is het, zoals eerder gezegd, vooral Drake dat met rare flows of vals gezang de sfeer wat verpest. Op deze LP blijft er weinig over van de oude Drake naar mijn mening.

Het lijkt me niet verkeerd op een pauze van een aantal jaren in te lassen en nadien terug te komen met een compacter en meer gefocust project.

2,5* met kans van verlaging naar 2* in de toekomst.