Lenny Kravitz - Blue Electric Light (2024)

Rock / Funk
Label: BMG

1. It's Just Another Fine Day (In This Universe of Love) (6:19)
  2. TK421 (5:27)
  3. Honey (3:50)
  4. Paralyzed (4:28)
  5. Human (4:27)
  6. Let It Ride (3:35)
  7. Stuck in the Middle (5:10)
  8. Bundle of Joy (5:06)
  9. Love Is My Religion (3:47)
  10. Heaven (4:49)
  11. Spirit in My Heart (4:33)
  12. Blue Electric Light (3:53)
aERodynamIC schreef:

Maar niet in je blote reet lopen met een superstrak lijf, dat dan weer niet want dat is dan weer wel sneu

Terug naar de muziek. Klaar nu En nogmaals: ondanks dat het wederom niet bijzonder is pakt het meer dan de albums hiervoor.
Men is er wel mee bezig hoor..tjonge jonge..Wellicht bent u van de herenliefde dat kan natuurlijk.

Gewoon een lekker album van Lenny waarbij ik vooral het nummer "Love is My Religion" erg actueel (lees: sluit goed aan op het huidige tijdgewricht) ) vind.

west schreef:
Daarnaast echter grijpt Lenny op dit album ook weer regelmatig terug naar de sound van zijn beginjaren (gelukkig).

Die hoor ik hier dan weer niet terug.

geplaatst:
Ik ben aangenaam verrast door de pink and blue vinyl 2LP. Allereerst klinkt de plaat geweldig, hij is geperst in Duitsland. Verder zit er naast de dikke kartonnen uitklaphoes ook nog een 16 pagina's boek bij met foto's en alle teksten, op LP formaat. En hij is ook nog eens betaalbaar. Zo doe je dat!

west schreef:

fotos van Lenny met zonnebril en sixpack zeker?

Discussie ervoor gemist zeker? En waar uw hart van vol is wellicht?

Nee niet gemist en u pakt mijn quote en doet aan omdraaiing. Nee het was uw opmerking niet de mijne.

Discussie ervoor gemist zeker? En waar uw hart van vol is wellicht?

Haha, nee hoor.. vond t vooral grappig om nog eens te noemen.

Ik wacht al een wek geduldig op mijn LP die maar niet komt... ben wel benieuwd. Maar het boek boeit me dan weer niet zo.

lennon schreef:

fotos van Lenny met zonnebril en sixpack zeker?

Niet eens! Lenny heeft kleding aan, het is wel een lederen pak.
Zonnebril confirmed.

west schreef:

Niet eens! Lenny heeft kleding aan, het is wel een lederen pak.
Zonnebril confirmed.
Een lederen pak? zonder kont zeker hahaha

EvenFlow schreef:

Ik doel op het tweede deel van uw eerste zin. Geeft niet hoor. Uw hart mag daar best van vol zijn, sommige mensen schijnen dat interessant te vinden, ik heb daar geen mening over

En omdraaiing? Als Lenny in die clip nu..... laat maar.....

geplaatst:
Een nieuw album van Lenny Kravitz… 30 jaar geleden verslond ik ze, maar na circus kon het me allemaal minder bekoren… En toch, er was nog wel iets van nieuwsgierigheid dus deze toch maar gekocht.
Na een eerste luisterbeurt moet ik zeggen dat het niet tegenvalt! De komende tijd toch maar wat meer draaibeurten geven.

avatar van vinylbeleving
geplaatst:
Deze toch maar op vinyl binnengehaald. Mooie package en nog gesigneerd door ome Lenny ook. Er komt zo veel moois uit deze dagen maar ik had even geen zin in zware kost (Arooj Aftab, Beth Gibbons ) dit is een lekkere lichte plaat vol niets aan de hand nummers, maar ondertussen is het wel weer eens een Lenny album dat ik van het begin tot het einde leuk vind. Nostalgie en jeugdsentiment speelt ook zeker mee. Is het toch waar wat ze zeggen....oude liefde roest niet

vinylbeleving schreef:
Deze toch maar op vinyl binnengehaald.

Idem, dat had ik nooit verwacht, maar ik blijf het met plezier draaien, zo vaak dat ik het nu fysiek wil hebben. Misschien komt het inderdaad door al die andere releases die wat moeilijker zijn (en ik enorm waardeer).
vinylbeleving schreef:
en nog gesigneerd door ome Lenny ook.

Dat hoop je, want misschien had de schoonmaakster nog wat tijd over

avatar van vinylbeleving
aERodynamIC schreef:

Dat hoop je, want misschien had de schoonmaakster nog wat tijd over

Haha oke. Nu zie ik dus altijd een schoonmaakster voor me als ik Lenny draai.. (overigens prima muziek om je huis mee te soppen )

vinylbeleving schreef:
Nu zie ik dus altijd een schoonmaakster voor me als ik Lenny draai..

Nee, als je die handtekening ziet

avatar van milesdavisjr
geplaatst:

Dan kan ik je ook de laatste van John Mayer; Sob Rock aanbevelen...

geplaatst:
Mijn 1e indruk is toch wel positief.

Dit album is wat levendiger en gervarieerder in vergelijking met zijn voorganger. Nou vind ik dat Lenny nooit slechte platen maakt (al komt Baptism wel in de buurt) maar er zijn altijd genoeg nummers die het voldoende maken. Probleem is vaak dat het net iets te lang duurt (vooral na Circus het issue) maar dat gevoel heb ik bij dit album niet.

Behalve het letterype op de hoes (Are you gonna go my way) doen een aantal nummers me herinneren aan de "vroegere" Lenny.
Dit album is een combinatie tussen de nieuwe en oude Lenny, en dat maakt het waarschijnlijk ook interessant.
4 nummers waar de Lynn drum mooi wordt gebruikt, en natuurlijk een enorme Prince referentie inzit.

Ook zit ik in de credits Tony LeMans staan als mede schrijver. Deze man is in 1992 overleden, maar heeft destijds met Lenny gewerkt aan het Romeo Blue project. Dus die nummers zullen daar wle vandaan komen vermoed ik.
Ook heeft LeMans weer een Paisley Park connectie, dus de cirkel is rond.

Fijne nieuwe plaat van Lenny.

avatar van Funky Bookie
geplaatst:
Eigenlijk volledig eens met wat lennon hierboven zet.
De Linn drummachine blijft toch wel een heerlijk herkenbaar geluid houden.

Prima nieuwe worp van Lenny.

avatar van Chet
geplaatst:
Ook volledig eens met lennon.
Het is weliswaar meer van hetzelfde, maar daardoor zeker niet slecht. Het album staat best regelmatig op in huize Chet.

avatar van Poeha
geplaatst:
Over het algemeen toch weer eens een goed album van de heer Kravitz. Human, Paralyzed en TK421 kende ik al. Waarbij die laatste me het minst aanspreekt. Daarnaast staan er in ieder geval nog twee toffe tracks op, zijnde de rustigere nummers Stuck in the Middle en vooral Spirit in My Heart, met het ondersteunende "Stairway to Heaven" riedeltje (vanaf 10 seconden). Althans, zo komt het bij mij over. En dan die pompende bas. Sterke track. Verder voornamelijk prima tracks met een aantal duidelijke Prince invloeden met die funk en Lynn drums. Alleen vreemde eend in de bijt, Let it Ride en Bundle of Joy hadden voor mij niet op het album gezet hoeven te worden.
Gemiddeld 3,88*: rond ik af naar 4*