Therion - Beyond Sanctorum (1991)

Zweden
Label: Nuclear Blast

1. Future Consciousness (4:58)
  2. Pandemonic Outbreak (4:21)
  3. Cthulu (6:09)
  4. Symphony of the Dead (6:48)
  5. Beyond Sanctorum (2:35)
  6. Enter the Depths of Eternal Darkness (4:45)
  7. Illusions of Life (3:20)
  8. The Way (11:05)
  9. Paths (2:01)
  10. Tyrants of the Damned (3:47)
  11. Cthulu [Demo Version] * (6:11)
  12. Future Consciousness [Demo Version] * (5:07)
  13. Symphony of the Damned [Demo Version] * (6:13)
  14. Beyond Sanctorum [Demo Version] * (2:29)
avatar van Jeanicious
Volgens mij is dit een speciale versie, aangezien mijn hoes een donkere lucht afbeeld met een aantal vliegende creaturen. En ik heb 4 nummers minder.

Maar goed, mijn mening over dit album, dit was mijn eerste 'Death Metal' cd. Van mijn oudere broer gekregen omdat ik hem altijd van hem jatte. Ik kon altijd heerlijk wegdromen bij de lange gitaar-composities. Symphony of the dead is een echte uitschieter naar mijn mening. Super!!

hallo jeanicious ik vind Pandemonic Outbreak een vet nummer lekker gespeeld latorss

avatar van notsub
In 1991 maakte Therion dus echte Death Metal! In eerste instantie hoeft dat niet verkeerd te zijn, maar op Death Metal gebied zijn er vele betere opies voor handen.

avatar van Edwynn
Beyond Sanctorum klinkt in tegenstelling tot genregenoten als Unleashed en Entombed nogal rommelig. Teveel ideeën op de vierkante meter. Wat mij overtuigt is dat Therion vele malen ruiger klinkt dan de bekend Zweedse acts. Er hangt een ranzige thrashy attitude om het overwegend occult getinte materiaal heen. De riffs zijn vlijmscherp en het gas gaat er bij tijd en wijlen goed op. Ik begrijp wel dat dit nuhr für pure death metaladepten interessant zal zijn. Niettemin: wil je het ruig en old school? Dan val je hier beslist geen buil aan.

avatar van namsaap
Sodeju! Ik kende Therion alleen van het latere symfonische werk. Ik maakte kennis met Lemuria/Sirius B en ben de band vanaf dat moment gaan volgen en heb me nooit verdiept in hun deathmetalalbums. Tot ik vandaag bij de lokale muziekwinkel wat vroege albums van de band op CD vond.

Dit is wel een erg lekker album. Compromisloze death metal doordrenkt met volvette gitaarriffs en interessante opbouw van de nummers, die verder gaan dan de standaardopbouw in het genre van die tijd. De Spartaanse productie past uitstekend bij deze smerige death metal. De twee albums na Beyond Sanctum liggen ook bij mijn CD-speler te wachten. Erg benieuwd of deze albums me ook zo zullen bevallen.