Marvin Gaye - Let's Get It On (1973)

Soul
Label: Motown

1. Let's Get It On (4:51)
  2. Please Stay (Once You Go Away) (3:27)
  3. If I Should Die Tonight (4:01)
  4. Keep Getting' It On (3:13)
  5. Come Get to This (2:41)
  6. Distant Lover (4:17)
  7. You Sure Love to Ball (4:46)
  8. Just to Keep You Satisfied (4:27)
  9. Song #3 [Instrumental] * (5:30)
  10. My Love Is Growing * (4:20)
  11. Cakes [Instrumental] * (3:15)
  12. Symphony [Undubbed Version] * (2:50)
  13. I'd Give My Life for You [Alternate Mix] * (3:33)
  14. I Love You Secretly / The Miracles * (4:18)
  15. You're the Man [Alternate Version 1] * (7:25)
  16. You're the Man [Alternate Version 2] * (4:45)
  17. Symphony [Demo Vocal] * (2:50)
  18. Let's Get It On [Demo Version] * (5:14)
  19. Let's Get It On (Part II) [A.K.A. Keep Getting' It on - Complete] * (3:45)
  20. Please Stay [Once You Go Away) [Alternate Mix] * (3:50)
  21. If I Should Die Tonight [Demo] * (4:45)
  22. Come Get to This [Alternate Mix] * (2:48)
  23. Distant Lover [Alternate Mix] * (4:20)
  24. You Sure Love to Ball [Alternate Mix with Alternate Vocal] * (5:42)
  25. Just to Keep You Satisfied [A Capella with Alternate Vocal] * (4:40)
  26. Just to Keep You Satisfied [The Originals 1970] * (4:00)
  27. Just to Keep You Satisfied (The Monitors 1968) * (2:36)
  28. Where Are We Going? [Alternate Mix] * (4:00)
  29. The World Is Rated X [Alternate Mix] * (3:50)
  30. I'm Gonna Give You Respect * (2:55)
  31. Try It, You'll Like It * (3:55)
  32. You Are That Special One * (3:35)
  33. We Can Make It Baby * (3:20)
  34. Running from Love [Instrumental Version 1] * (3:45)
  35. Mandota [Instrumental] * (3:00)
  36. Running from Love [Instrumental Version 2] * (3:45)
  37. Come Get to This [Live from Oakland] * (2:57)
avatar van HiLL
Let's Get It On is wat mij betreft een van de lekkerste soul nummers ooit gemaakt. Zoo zwoel..zo sexy...zo relaxed...zo chill..gewoon erg sterk!

en vergeet distant lover niet...

Favourite
Erg lekker cdtje dit, cadeau gekregen van een zeer geliefd persoon..

Let's get it on!

avatar van T.O.
Favourite schreef:
Erg lekker cdtje dit, cadeau gekregen van een zeer geliefd persoon..

Subtiel

avatar van Hans Brouwer
Marvin, R.I.P.

Marcel²
Kosten echt werkelijk niets die cds van Marvin Gaye 7 Euro.
Zijn die anderen nou zo duur, of is mediamarkt nou zo goedkoop.

avatar van Hans Brouwer
Marcel Jongeneel schreef:
Kosten echt werkelijk niets die cds van Marvin Gaye 7 Euro.
Zijn die anderen nou zo duur, of is mediamarkt nou zo goedkoop.

De Mediamarkt (Alphen aan den Rijn zeker ) heeft soms leuke aanbiedingen maar weet ook z'n prijzen. Weet je wat goedkoop is?? Lid worden van de bibliotheek en voor € 1,50 cd tje lenen en kopiëren.

Maar Marcel, wat vind je nou van Marvin?

Marcel²
Hans Brouwer schreef:

Maar Marcel, wat vind je nou van Marvin?

Goed, erg rustige muziek maar heb Marvin Gaye zijn muziek ook pas leren kennen. Deze cd en What's Going On vind ik klasse.

Terug een Meesterwerk, van politiek naar sex.Leuk album maar I want you is voor mij nog altijd beter.Een 4,5.

Via de heerlijke titeltrack (ik hoorde een cover hiervan door Johnny Gill) kwam ik ruim 10 geleden pas echt met zijn muziek in aanraking, en daar ben ik erg blij mee.

Dit album vind ik niet zo sterk als de What's going on (maar dat was ook een absoluut meesterwerk), I want you en Here my dear, maar het is nog steeds zeer de moeite waard.

"Just to keep you satisfied" is misschien wel een van zijn mooiste ballads (ooit ook prachtig gezongen door Lisa Standsield op een MG tribute cd).

De geremasterde "deluxe-versie" biedt nog een hoop extra nummers /en alternatieve uitvoeringen, waaronder de geweldige nummers: "This world should be rated X" en "I'm gonna give you respect".

Social_Mask
Let's Get It On is 1 van de nrs die ik dagenlang heb beluisterd, zonder pauzes. Let's Get It On is zeker 1 van de mooiste en beste Soul nrs aller tijden. Prachtig gewoon. En ook hoe de beat in het begin gaat. Zo mooi is dat. Denk dat ik maar eens een hele album van Marvin Gaye moet gaan beluisteren. Mooie stem heeft hij zeker.

HiLL schreef:

Ik zou zelfs méér willen zeggen; héél deze plaat is van een ongezien of beter ongehoord hoog niveau!

Dit is topsoul, zoveel is voor soulliefhebbers duidelijk !

4.5 sterren voor mij hoor ; ****1/2

Simpelweg beter als 'What's Going On'

Dàt vind ik er net over, hahahaha !

Ik niet.

EVANSHEWSON

Niet schieten, tondeman, aiaiaiai !

Vanwaar die naam eigenlijk (weet dat er een topic voor bestaat).

Zo'n agressieve avatar..... word beetje bang zulle !

tondeman
Haha, dat is Jack Carter (gespeeld door Michael Caine) in de film ''Get Carter''.

tondeman schreef:

Later nog opnieuw gemaakt met Sylvester Sta-alone.

tondeman
Jep, slechte remake die het origineel totaal geen recht doet als je het mij vraagt, Sta-alone

Maar ontopic:

Ik vind deze beter (dan What's Going On) omdat het thema (of eerder: het gebrek aan een thema) van dit album me simpelweg meer aanstaat dan dat (naar mijn mening) overdreven prekerige, oh zo politiek correcte What's Going On. Een beetje de ''Meat is Murder" van het soul-genre.
Hoewel de albums muzikaal gezien allebei zeer puik in elkaar steken, voor het grootste deel, heb ik met dit plaatje veel meer.

Nog liever heb ik trouwens zijn vroege werk of de toch wel onderschatte albums "Trouble Man" en "Here My Dear" die minstens even goed zijn!

en vergeet 'I Want You' niet

en vergeet 'I Want You' niet

Die moet ik nog beluisteren....

Nicci
tondeman schreef:

ik kan me er iets bij voorstellen dat je dit stoort. toch is (muzikaal bezien) 'what's going' on het meesterwerk van Gaye. nergens valt alles zo mooi in elkaar als bij deze plaat.

Simpelweg beter als 'What's Going On'

Aan Reijersen : Ik ga zéér dringend deze dijk van een plaat in huis halen, nog voor de vakantiedagen, ik denk dat ik maar meteen de verbeterde versie in huis haal :

de Universal Deluxe Edition, want ik besef dat ik deze plaat - die ik wèl al hoorde zulle - minstens even sterk vind dan What's Going on.

Ik verhoog bij deze mijn score van dit topperdetopalbum naar:

5 sterren, de maximale score is dat, jawel. Want dat is gewoon zéér terecht!
***** en ongelooflijk veel voor deze artiest !

EVANSHEWSON
Eergisteren, zomaar voor luttele 5 n€uros bij Van Leest in Arnhem (op bezoek bij vrienden jazzkikkers) gevonden in de aanbieding.

Wat koop je normaal voor 5 €uro ? 2 koffies en dat zal het zowat zijn.

Nou, die liet ik niet liggen, ik wou deze al zo lang, en je vindt hem zo moeilijk!
Heb de plaat ettelijke keren beluisterd op te terugreis (toch goed 200 km tot in Lokeren, België) waar ik woon.

Dit is één groot OORGASME, maar dat wist ik al. What's going on wordt terecht altijd vernoemd als Marvin's beste, maar deze moet niets onderdoen ervoor.
En die andere staat vaak in top 100 lijstjes allertijden, deze nooit, begrijpe wie begrijpe kàn, want dit is evenwaardig en geheel top, net als What's going on dus.

Blijf uiteraard bij mijn 10 sterren.

Ik bedoel voor beide albums samen dan.

eazyfan
Let's Get It On blijft zo'n fantastische, heerlijke, geniale/briljante, sfeervolle, prachtige, etc... track. Een van m'n favo Soulnummers tot nu toe, wel de enige die ik tot nu toe echt ken van Marvin Gaye, deze Cd kijk ik erg naar uit, die track staat hier laatste tijd erg veel in de playlist. Supertrack!

eazyfan
Wat een prachtige plaat! Echt werkelijk briljant, ik hou het nu op een 4,5* en tijdelijk plaats in m'n top10, maar ik wil ook eerst zien wat What's Goin On te bieden heeft. Heel deze Cd is zo sexy, zwoel, opzwepend op alle vlakken, heerlijke teksten, perfect mooi gezongen met geweldige gevoel en sfeervolle beats. Let's Get It On en If I Should Die Tonight zijn hier m'n 2 favo's, alleen Keep Gettin In On vind ik wat minder, die belet me voor de 5* nu al te geven. #10 in m'n top10 voor nu . Marvin was een geweldige zanger, m'n favo samen met Sam Cooke.

Social_Mask
Let's Get It On...was jarenlang mijn favoriete Soul nummer, totdat ik een nr van The Temptations ontdekte. Maar dat nummer blijft echt geniaal...vooral hoe die beat erin komt.. tarara dum dum dum dum.. Zooooo vaak gedraaid dat nummer. Verder ken ik Please Stay, If I Should Die Tonight, Distant Lover, Keep Gettin' It On en Just to Keep You Satisfied. En ze klinken allemaal erg goed. Vooral Just to Keep... Ik vond What's Going On wat tegevallen (4*, al vind ik het eerder een 3,75*) maar al dit lijkt me een erg sterk album. Had hem ooit orgineel in bezit, geen idee wat ermee is gebeurd. Ken al 6 van de 8 nrs, dus jah...Wil hem graag weer orgineel hebben, kijken of dat nog lukt. Marvin Gaye is een topzanger, was dit album eigenlijk vergeten, vandaar dat ik Marvin een tijdje redelijk goed vond, vooral na What's Going On. Gelukkig hoorde ik gisteren tijdens een serie het nr What's Going On. Maar nu weet ik weer hoe geweldig hij is. Moet hier maar (weer) achteraan..

Prachtig album
Vandaag 3 keer geluistert en ik ga voor nu toch verhogen naar 5*, Marvin blijft m'n favoriete zanger en ik moet gewoon één van z'n Cd's in me top10 hebben, What's Going On moet nog wat groeien en of ik die ga beter vinden dan deze weet ik nog niet. Maar ik weet dat dit me favo Marvin-Cd is voor nu.

Allemaal erg goede tracks eigenlijk op Keep Gettin It On na, die track vind ik wat minder maar ook nog gewoon goed, Let's Get It On blijft natuurlijk de grote favoriet (hoe kan het ook anders?), If I Should Die Tonight vind ik ook zo prachtig, vooral voor s'avonds, ik krijg bij momenten echt het gevoel dat Marvin speciaal voor mij zingt en ik hem na die avond ga ontmoeten. In de hemel dan, mag zo belachelijk klinken maar zo voel ik die track aan...

Allemaal erg geslaagde tracks, in elk liedje zit toch een stukje waar ik bij momenten echt kippenvel van krijg of een gevoel van 'Goddamn dit is fantastisch', Come Get To This vind ik het leukst om te luisteren op m'n 2 favo's na: gewoon zo fout dat het lekker is
I want to do something freaky to you

En zo zit in elke track wel iets dat ik werkelijk fantastisch vind, Dit ene stukje uit Just To Keep You Satisfied:
Oh I'll never love nobody like I loved you baby
Gewoon hoe hij dat stukje zingt na al dat gewoon gezang, kippenvel!
En dan heb je nog dit stukje dat ik altijd al zo goed vond op Kanye's Spaceship, bleek achteraf dus van Distant Lover gesampled te zijn:
Heaven Knows That I Long For You

Gewoon mooie, pure Soul, vooral fantastisch op romantisch vlak, en ook al is m'n eigen liefdesleven voor nu niks kan ik echt méér dan genoeg genieten van deze plaat!

5* en een plaatsje in me top10. (voor nu dus).

Social_Mask
4.5* erg goed album. Een stukken beter dan What's Going On. De 2 nrs die ik niet kende waren ook zeer sterk. Een kans op een verhoging en top10 plaats. Echt een zeer goed album. Let's Get It On is het beste nr, Keep Getting It On is ook goed, al is het bijna hetzelfde. Please Stay, Distant Lover en Just to Keep You Satisfied vind ik ook zeer goed. Mooi album, met Marvin Gaye op z'n best!

Raekwon the chef
Erg lekker album om bij te relaxen, en ja, en ook leuk bij andere dingen ....
Mooie stem heeft Marvin, alleen wordt het op sommige momenten wel wat herhalend, slechte nummers staan er niet op, echte uitschieters zijn Let's Get It On en You Sure Love to Ball.

*4,0