Blood Abscission - I (2023)

Polen
Uitgebracht in eigen beheer

1. I - I (8:11)
  2. I - I I (6:31)
  3. I - I I I (5:58)
  4. I - I V (1:57)
  5. I - V (7:09)
avatar van ProGNerD
Mooi atmosferisch black metal album van deze jongen(s) uit, tja waar eigenlijk en zijn het eigenlijk wel jongens en met hoeveel zijn ze dan...? Dit alles blijft (vooralsnog) in mysteries gehuld, maar de kwaliteit van de muziek is dusdanig dat het niet lang zal duren voordat er meer achtergrondinfo boven komt, verwacht / hoop ik.
(zelfs met de naamgeving van de nummers geeft men zo weinig mogelijk prijs)

Het 1e nummer begint direct lekker en zo raast het vrijwel aan 1 stuk heerlijk door t/m het 3e nummer waarna nummer 4 een soort van rustgevend intermezzo is om vervolgens in het laatste nummer nog 's volledig los te barsten als afsluiter.

Qua land van herkomst heb ik de volgende speculaties gevonden tot dusver: Ijsland, Polen, Colombia. Ik houd me aanbevolen voor een ieder die meer informatie kan verschaffen

avatar van ProGNerD
Is inmiddels ook in de Zes Losse Tanden en De Keiharde Pödcast (wisseltap) voorbij gekomen.

Zou hier toch ook wat meer aandacht verdienen...

avatar van Apollo
ProGNerD schreef:

Zou hier toch ook wat meer aandacht verdienen...

Daar geef ik je gelijk in, een tag had de nodige aandacht kunnen zijn. Gelukkig kwam een nummer zojuist langs in dit topic: Favoriete Metal Song (per jaar) #2
Wij behandelen nu de beste nummers uit 2023, daarna volgt een winnaar-editie. Voor jou misschien ook interessant om aan te haken?

avatar van Apollo
ProGNerD schreef:

Ik heb het album pas twee keer beluisterd, maar de wijze waarop de cymbals bespeeld worden (bijv. 6:12 op track 'I - I') doet mij heel sterk denken aan drummer Darkside van Mgła. Ook de repetitieve, galopperende basis met de continue stroom aan drumfills is redelijk passend bij zijn stijl.
Wat de rest van de bandleden betreft heb ik op dit moment geen ideeën.

Ik vind de productie trouwens geweldig. Heerlijk rauw en koud, en toch sijpelen de details goed door. De band speelt met zoveel venijn dat je helemaal opgaat in de verdorren atmosfeer van het album. De onderliggende gepijnigde krijsen gaan door merg en been, en gepaard met de golvende, melodieuze gitaarlijnen raast het als een epische windstoot over je heen. De mystieke tinten in de mix zijn een kleurvolle verrijking aan het geheel. Al met al doet het mij aan Trhä denken.
Misschien ook iets voor jullie madmadder en Kondoro0614?

avatar van madmadder
Vergelijkingen met Trhä en Mgla, gaat meteen op de lijst, dank!

avatar van Kondoro0614
Ik ken deze plaat al, nog nooit op gestemd. Zal van de week weer even opnieuw checken!

avatar van ABDrums
Kondoro0614 schreef:

Je had al niet op Requiem van Laudare gestemd en deze ben je ook al vergeten... Snel stemmen, nog tien extra zweepslagen zit niemand op te wachten.

avatar van Kondoro0614
ABDrums schreef:

Bro ik zeg je, ik loop op zoveel albums achter omdat ik er nog nooit op heb gestemd, eigenlijk wel beschamend. Maar, ik ben ook pas sinds medio 2024 begonnen met het volledig bij houden dus dit album is helaas naast de boot gevallen.

Trouwens wel nummer 2 van mijn top 10 van 2023