Jane Birkin - Oh! Pardon Tu Dormais... Le Live (2023)

Frankrijk
Label: Barclay

1. Jane B. (4:47)
  2. Ces Murs Epais (3:38)
  3. Ta Sentinelle (4:18)
  4. À Marée Haute (4:36)
  5. Et Quand Bien Même (3:37)
  6. Une Chose Entre Autres (2:55)
  7. Fuir le Bonheur de Peur Qu'Il Ne Se Sauve (3:46)
  8. La Ballade de Melody Nelson (1:57)
  9. Valse de Melody (1:39)
  10. Ah Melody (1:53)
  11. L'Hôtel Particulier (4:16)
  12. Cigarettes (3:37)
  13. Ghosts (3:34)
  14. Ballade de Johnny Jane (2:39)
  15. Les Dessous Chics (2:54)
  16. Oh! Pardon Tu Dormais (4:13)
  17. Baby Alone in Babylone (3:22)
  18. Ex Fan des Sixties (3:29)
  19. Di Doo Dah (3:28)
  20. Quoi? (5:03)
  21. Les Jeux Interdits (3:46)
  22. Je Voulais Etre une Telle Perfection pour Toi (2:17)
  23. Catch Me If You Can (4:51)
  24. Pourquoi? (3:02)
geplaatst:
Nadat Jane Birkin het ontroerende, intieme album 'Oh ! Pardons Tu Dormais' uitbracht, waarin ze de dood van haar dochter Kate Barry verwerkte, nam ze daarna met één of meerdere optredens (daar kom ik niet achter) afscheid van haar publiek.
Het optreden stond in het teken van die prachtige laatste plaat, maar verder ook nog een aantal 'klassiekers'.
Ik denk dat net na haar overlijden dit live optreden is uitgegeven op dubbel lp (die heb ik) , dubbel cd en ook nog een mogelijkheid om daarbij een DVD te hebben.
Zoals ik al schreef , ik heb de dubbel vinyl. Kritiek is er wel wat op de uitgave, omdat er heel weinig informatie aanwezig is. Geen boekje of iets dergelijks en op de achterkant van de plaat ook geen info waar dit album nu precies is opgenomen.
Maar de kwaliteit van de opnames is uitstekend.
Niet alle nummers van 'Oh! Pardon Tu Dormais' worden gebracht ,4 ontbreken er. Wel past de gehele live plaat qua productie in de stijl van de originele plaat.
Kant 2 van plaat 1 is voor een groot gedeelte ingeruimd voor een aantal nummers van het magnum opus van Serge Gainsbourg 'Histoire du Melody Nelson' . Ook andere bekende nummers passeren de revue , waaronder 'Ballade de Johnny Jane, Baby Alone in Babylon, Ex Fan De Sixties" . Opvallend is dat Jane Birkin afsluit met het emotionele 'Pourquoi ?'
Hulde aan Etienne Dahu en Jean Louis Pierot die mede voor de prachtige productie hebben gezorgd.

Jane Birkin zingt opvallend goed en de muzikale begeleiding is top, soms bijna cinematisch. als een ode aan Serge Gainsbourg. Natuurlijk is zijn 'geest' nog altijd verbonden met Jane Birkin. Maar toch laat Jane Birkin op dit album duidelijk horen dat ze ook zelfstandig een 'diva' is geworden.
Het afscheidsconcert; in 2023 overlijdt Jane Birkin. Ze was al ziek toen ze dit afscheids concert of afscheidstour gaf , dat geeft dit album nog een extra emotionele lading. Ik geloof niet dat het mogelijk was een mooier afscheidscadeau aan de fans te geven !