Confusion Field - Future Impact of Past Diversions (2023)

Finland
Uitgebracht in eigen beheer

1. Atom Child (5:19)
  2. Secondhand Escape (3:51)
  3. Do Not Engage the Enemy (5:24)
  4. Phoenix Learns to Fly (4:14)
  5. To the End of the Hex (4:53)
  6. Defence Solution (4:17)
  7. Tomorrow Started Yesterday (6:02)
  8. The Waiting Room (3:58)
  9. Factory Shadow (10:48)
avatar van ProGNerD
Eigenlijk schandalig dat het debuut Confusion Field - Disconnection Complete hier zo weinig aandacht kreeg, dus daar moet met deze (minstens zo) goeie 2e worp maar 's verandering in komen:

Gaat dit luisteren Ayreonfreak, ABDrums, legian, pos en iedere andere zichzelf respecterende serieuze liefhebber van moderne progressieve rock !

Omdat ik me de laatste tijd meer en meer aan de (zwartgeblakerde) (post-) metalen kant van het muzikale spectrum beweeg merk ik dat ik (noodgedwongen) wat kritischer wordt op de prog die ik nog tot me neem, maar voor dit soort releases blijf ik graag een uitzondering maken tussen alle takkeherrie door...

Heerlijke 80's vibe met met - naast de referenties die ik al bij het debuut noemde - nu ook duidelijke invloeden van typische jaren 80 synthwave bands. En niet te vergeten de helden van Rush, bijv. in het mooie To The End Of The Hex...

avatar van ProGNerD
Ook iets voor namsaap ?

avatar van legian
Ik ga hem eens opnemen in de playlist, zal er waarschijnlijk pas volgende maand aan toekomen denk ik. Eerst vakantie vieren eind deze week

avatar van pos
pos
ProGNerD schreef:

Ik had hem al een tijdje in de lijst staan hoor gelukkig. Sterk vervolg op hun uitstekende debuutplaat. Maar toch is hij een beetje op de achtergrond geraakt bij me door de vele releases de laatste tijd. Ik zet hem vandaag weer op.

avatar van legian
legian schreef:
zal er waarschijnlijk pas volgende maand aan toekomen denk ik.

Dat werd een lange maand... maar goed we zijn dan toch hier aangekomen. Hoewel die de afgelopen paar maanden zo af en toe wel is langsgekomen heb ik er nooit echt goed naar (kunnen) luisteren.

Anyway muziek, heerlijk. De zang doet me wat denken aan Jonas renske, maar dan wat minder versie. Het pakt mij niet overal even goed merk ik. Muzikaal is het wel een erg fijne mix geworden, helemaal met de Synthwave invloeden die er een lekkere zomerse sfeer in weten te brengen. Wat met deze regenachtige sombere dagen wel weer fijn is.

Met een kleine 50 minuten speeltijd ook een perfecte speelduur. Het album komt vooral erg relaxed over en beluisterd soepel weg. Fijne tip ProGNerD