The Bathers - Sirenesque (2023)

Label: Last Night from Glasgow

1. Culzean (1:02)
  2. Sirenesque (7:42)
  3. Late Night Conversations (0:55)
  4. Garlands (4:29)
  5. A Map of Venice (1:19)
  6. Locomotion Is Easy (3:53)
  7. On the Road to the Isles (1:42)
  8. The Camellia House (2:47)
  9. Lost Bravado (6:45)
  10. Feathers, Books & Lace (4:43)
  11. Welcome to Bellevue (5:20)
  12. She Rose Through the Isles (4:34)
  13. Late Night Conversations * (0:57)
  14. Garlands * (4:29)
  15. A Map of Venice * (1:19)
  16. Locomotion Is Easy * (3:54)
  17. On the Road to the Isles * (1:42)
  18. Feathers, Books & Lace * (4:46)
  19. She Rose Through the Isles * (4:36)
avatar van Broem
Wat en prachtig album is dit zeg. Ragfijne popsongs met een erg aantrekkelijke instrumentatie. Dat is ‘well done’ zeg maar. Voor liefhebbers van The Apartements om maar een vergelijk te maken.

avatar van Poles Apart
Poles Apart schreef:
Broem, tzt zeker ook eens de Schotse band The Bathers proberen, past in hetzelfde straatje.

Blij dat hij je goed bevalt, Broem. En nu met terugwerkende kracht de rest van hun albums (op je gemak uiteraard) eens beluisteren. Die zullen je denk ik ook goed in de smaak vallen

Poles Apart schreef:

Ga ik doen. Dit is werkelijk prachtig. Die strijkers…ben ik helemaal weg van. Kent aERodynamIC dit album ook? Zou wel eens in jouw straatje kunnen zijn.

Broem schreef:

Toevallig hun nieuwe gehoord. Beetje Cousteau, Tindersticks vibe.

avatar van Broem
Band is al aardig wat jaartjes actief. Ga eens wat ouder werk luisteren (en nieuw)

Ah, ik zie dat die nieuwe release een heruitgave van een ouder album is met extra nummers. Deze staat nu op en klinkt goed.

avatar van gaucho
Ook ik ben op deze band geattendeerd door een bericht bij een album van The Apartments. Een band waar ik trouwens tot enkele weken geleden ook nog nooit van gehoord had, en dat terwijl die ook al sinds de jaren tachtig actief is. Dat gaat ook op voor The Bathers. Voorzichtige eerste beluistering maakt me ook nieuwsgierig naar deze Schotse band. Zou zo maar eens een mooie ontdekking kunnen zijn. Sfeervolle, ambachtelijke popmuziek.

avatar van Poles Apart
Een band die ik al jaren volg, maar helaas door het grote publiek nooit echt ontdekt is. Op Sunpowder (1995) bijv. doet Liz Fraser van Cocteau Twins mee, het enige album dat ik wat minder vind van ze is Pandemonia.

Mooi album, fraaie muzikale omlijsting, maar de zang gaat op den duur een beetje vervelen (ik heb dat met The Apartments ook wel).

Desondanks 4*.

aERodynamIC schreef:

Desondanks 4*.

Dan heb je geluk dat er instrumentale versies op het album staan