The Killers - Rebel Diamonds (2023)

Label: Island

1. Jenny Was a Friend of Mine (4:03)
  2. Mr. Brightside (3:43)
  3. All These Things That I’ve Done (5:01)
  4. Somebody Told Me (3:18)
  5. When You Were Young (3:37)
  6. Read My Mind (4:03)
  7. Human (4:08)
  8. Spaceman (4:44)
  9. A Dustland Fairytale (3:45)
  10. Be Still (4:33)
  11. Runaways (4:04)
  12. The Man (4:08)
  13. Caution (4:29)
  14. My Own Soul's Warning (4:33)
  15. Dying Breed (4:05)
  16. Pressure Machine (4:43)
  17. Quiet Town (4:16)
  18. Boy (3:33)
  19. Your Side of Town (3:07)
  20. Spirit (2:58)
avatar van Bruce Almighty
Mooie verzamelaar van een band die ik al sinds Day & Age volg en eigenlijk sindsdien nooit meer heb losgelaten. Had ik liever een nieuw album gezien? Zeker weten. Ik denk dat ik persoonlijk de richting die in eerste instantie gekozen werd, namelijk de laatste drie nummers op deze plaat, best had kunnen waarderen. Flowers en Vannucci Jr. zagen het in ieder geval niet meer zitten, wilden de nummers op een EP uitbrengen en uiteindelijk werd het, net als bij Direct Hits, in overeenstemming met de platenmaatschappij een ''best of''. Ik had zoiets al verwacht, maar Brandon bevestigde het ook in een radio-interview.

Spannend is anders, maar het mag gezegd worden: het is een imposante tracklist, die ook mooi achter elkaar afspeelt. De verwachtingen die ik uitspreek in mijn bericht van 9 november op deze pagina blijken vrij goed overeen te komen met wat ik ervan vind. Leuke, sterke playlist, maar Sam's Town en Wonderful Wonderful hadden meer verdiend. Daarnaast vind ik het ronduit afschuwelijk dat de cd ingekorte versies bevat van The Man en Caution. Ik vind het onbegrijpelijk dat ze daarmee akkoord zijn gegaan, want die twee nummers worden op deze manier best om zeep geholpen.

Het nieuwe materiaal vind ik dus best sterk. Boy en zeker Your Side of Town zijn bij mij echt heel goed geland. Het zijn nummers die ik graag en regelmatig luister en ze verdienen wat mij betreft eenzelfde status als de twee nieuwe singles die de band uitbracht voor Direct Hits, namelijk Shot at the Night en Just Another Girl. Spirit vind ik dan nog het minste nummer van de drie; ook veruit het minste nummer op de plaat. Ik ben 'm wel na een aantal luisterbeurten wat meer gaan waarderen, maar draai het eigenlijk nauwelijks uit mezelf.

Voorts mag nog gezegd worden dat ik vind dat de band net een mooie UK Tour van dit album heeft neergezet. De beelden liegen er niet om: wat een mooie productie! Hadden ze hiermee naar Nederland getrokken, dan had ik zeker willen gaan! En natuurlijk geweldig om Dave Keuning weer terug te zien op gitaar