Unprocessed - Gold (2022)

Duitsland

14. Portrait (4:03)
  15. Berlin (4:41)
  16. Gold (3:51)
avatar van james_cameron
Gewaagd album van deze duitse progressieve metalband. In het verleden schuurde het geluid wel vaker tegen popmuziek aan, maar ditmaal gaat men er echt voor. Het resultaat doet denken aan een band als Sleep Token, al doet die band het kunstje nog wel wat beter. Unprocessed komt wat softer uit de hoek, al steekt het songmateriaal vernuftig en verrassend aanstekelijk in elkaar. Hier en daar komt men nog wel met een stevige song op de proppen, inclusief het Muse-achtige Berlin, maar overwegend is het echt popmuziek dat de band hier laat horen. Goed uitgevoerd, dat zeer zeker, maar ik had af en toe wel behoefte aan wat meer stevige momenten.