Love - Da Capo (1966)

Label: Elektra

1. Stephanie Knows Who (2:38)
  2. Orange Skies (2:54)
  3. ¡ Que Vida! (3:43)
  4. Seven & Seven Is (2:26)
  5. The Castle (3:05)
  6. She Comes in Colors (2:47)
  7. Revelation (19:02)
  8. Stephanie Knows Who [Stereo Mix] * (2:34)
  9. Orange Skies [Stereo Mix] * (2:53)
  10. ¡ Que Vida! [Stereo Mix] * (3:43)
  11. Seven & Seven Is [Stereo Mix] * (2:19)
  12. The Castle [Stereo Mix] * (3:03)
  13. She Comes in Colors [Stereo Mix] * (2:48)
  14. Revelation [Stereo Mix] * (19:04)
  15. Seven & Seven Is [Tracking Session] * (3:13)
avatar van Tribal Gathering
De voorloper van Forever Changes ; Lang niet zo geniaal maar zeker geen verkeerd album ; Een typisch 4 sterren album.

Orange Skies, Que Vida en She Comes in Colors hebben die lekkere flower power vibe. Echt van die nummers die alleen in 1967 en 1968 opgenomen kunnen zijn. Hetzelfde geldt voor Stephanie Knows Who met daaraan toegevoegd een lekkere jazzy groove.

De twee afwijkende nummers van de A kant zijn ook gelijk mijn favorieten. Seven & Seven Is is een lekkere punky track met een leuk bluesy einde en The Castle een heerlijk apart akoestisch nummer.

Afwijkend is zeer zeker ook Revelation, een lange groovy jam. Geen wereldnummer maar ook zeker geen wanstaltig gedrocht (zoals het wel eens is omschreven). Het nummer is echter wel een reden waarom Da Capo niet op dezelfde hoogte staat als zijn opvolger, al vind ik kant A over het algemeen ook niet dat niveau halen.

Daar waar ik een lofzang schrijf over het magistrale album Forever Changes daar ben ik over Da Capo een stuk gereserveerder. Uiteraard herken ik veel trekjes die ik ook hoor in Forever Changes maar het is net allemaal een gradatie minder waardoor ik Da Capo geen meesterwerk vind maar gewoon een goed album i.t.t. de grote broer.
Ik heb soms ook het gevoel dat de korte nummers wat langer hadden gemogen en ja, een Revelation had dan weer ingekort mogen worden.
Al met al geen slecht album, met Seven & Seven Is als persoonlijke favoriet, maar het staat wat mij betreft veel te veel in de schaduw van dat ene album dat ik zo ongelooflijk waardeer: Forever Changes.