Super Furry Animals - Mwng (2000)

Label: Flydaddy

1. Drygioni (1:23)
  2. Ymaelodi A'r Ymylon (2:57)
  3. Y Gwyneb Iau (3:54)
  4. Dacw Hi (4:19)
  5. Nythod Cacwn (3:46)
  6. Pan Ddaw'r Wawr (4:29)
  7. Ysbeidiau Heulog (2:51)
  8. Y Teimlad (4:40)
  9. Sarn Helen (4:19)
  10. Gwreiddiau Dwfn / Mawrth Oer Ar Y Blaned Neifion (7:57)
  11. Cryndod Yn Dy Lais * (2:48)
  12. Trôns Mr. Urdd * (4:37)
  13. Calimero * (2:23)
  14. Sali Mali * (4:34)
  15. (Nid) Hon Yw'r Gan Sy'n Mynd I Achub Yr Iaith * (3:53)
avatar van lebowski
Super Furry Animals was zo’n band waarvan ik alleen de naam kende, wel grappig vond ik die naam. Jammer dat ik mezelf die muziek al die tijd ontzegd heb, want ik het echt een zeer prima collectief. Mwng is de derde cd die ik van ze hoor (naast Outspaced en Rings around the world).
Erg sfeervol, deze cd. Het lijkt op de één of andere manier wel of ze lekkerder in hun vel zitten door het zingen in hun moerstaal (soms denk je trouwens even dat je naar een Frans album luistert). Keerzijde is natuurlijk wel dat je geen blasse Ahnung hebt waar het over gaat. Dan maar onderdompelen in de stemming die ze oproepen. Ook lekker. Onderling behoorlijk verschillende nummers, alleen al de eerste twee. Prachtige opener, beetje zeikerig vervolg met Ymaelodi Â'r Ymylon. Maar daarna begint SFA aan een sterke opmars, ingeleid door het fraaie trompetje in Y Gwyneb Iau. En uitgeleid door het ook al zo mooie Gwreiddiau DWFN Mawrth Oer AR y Blaned Neifion. Tussendoor verslapt eerlijk gezegd wel eens mijn aandacht, maar nooit heel lang. Ergo: 4 *

Voor de geïnteresseerden:
- Pan Ddaw'r Wawr = When Dawn Breaks
- Ysbeidiau Heulog = Sunny Intervals
- Y Teimlad = The Feeling
- Sarn Helen = Sarn Helen
- Gwreiddiau Dwfn/Mawrth Oer Ar Y Blaned Neifion = Deep Roots/A Cold Mars On Neptune