Apashe - Antagonist (2023)

1 stem

3. Devil May Cry (4:11)

met Sofiane Pamart

4. Human (4:00)

met Wasiu

5. Revenge of the Orchestra (3:50)

met Magugu

6. Fracture (3:05)

met Flux Pavilion en Joey Valence & Brae

7. Kryptonite [Interlude] (1:40)

met LIA en Timour Leng

8. Kryptonite (3:38)

met LIA

9. Rise at Nightfall (1:40)

met Rhita Nattah

10. Gasoline (2:38)

met Raga

11. Lost in Mumbai (3:00)

met Geofrroy

12. Menace (3:05)

met EARTHGANG en High Klassified

13. Contraband (4:44)

met YMIR

14. Rip (3:42)

met Vladimir Cauchemar

'Hey die hoes heeft iets van die van Bony Man' dacht ik, dus ik was nieuwsgierig wat er achter die hoes zat.

Sowieso had ik nooit van Apashe gehoord. Blijkbaar een in Canada wonende meneer met een Belgische achtergrond (hij woonde er 19 jaar), ziet er uit als een fotomodel en maakt dansbare muziek.

Toen ik het hoorde moest ik onmiddellijk denken aan The Kyteman Orchestra. Klassieke muziek als ondersteuning, koren en rappers als gastartiesten.

Gooi Hip-Hop, Techno, Electro, House en R&B door de blender, maak het zo bombastisch mogelijk en je krijgt ietwat platte dance welke toch weet te boeien. Woodkid en Junkie XL weet ik ook wel te pruimen, dus voor mij is het te doen.

Vermakelijk, pompeus, lomp, niet hoogdravend en toch best lekker.