West, Bruce & Laing - Why Dontcha (1972)

Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Blues / Rock
Label: Columbia

1. Why Dontcha (3:04)
  2. Out into the Fields (4:41)
  3. The Doctor (4:28)
  4. Turn Me Over (2:45)
  5. Third Degree (5:16)
  6. Shake Ma Thing (Rollin Jack) (3:14)
  7. While You Sleep (3:24)
  8. Pleasure (4:02)
  9. Love Is Worth the Blues (4:13)
  10. Pollution Woman (4:27)
Harald
Prachtige debut plaat van "West, Bruce & Laing" Muzikalisch gezien is het een mixture van "Cream""en "Mountain"

Line-Up: Leslie West (guitar en vocals), Corky Laing (drums en vocals) en Jack Bruce (bass en vocals).

avatar van Droombolus
Moet zeggen dat deze plaat me een stuk beter bevalt op CD dan op vinyl. Al het geluidsgeweld wat deze heren produceren komt beter op zijn recht in het digitale en het album klinkt veel meer als een eenheid.......... Out In The Fields & Third Degree zijn al reden genoeg voor de Bruce liefhebber om deze aan te schaffen IMO ......

avatar van BenZet
Wat een baspartijen he op dit album! Prachtig dat "gebrabbel"

avatar van BoyOnHeavenHill
De vijf langste nummers zijn geweldig, de rest wat minder (en soms wat simpel). Maar die bas van Bruce is inderdaad fenomenaal, The doctor bijvoorbeeld tilt hij bijna in z'n eentje naar een hoger plan. Al met al toch wel een erg lekkere plaat.

avatar van weide1
Out into the Fields, prachtig nummer. Ik vind die hoge achtergrondpartij indrukwekkend. Maakt voor mij het nummer. En die mooie doffe gitaarsolo. Stem van Jack Bruce? Mwoah.

avatar van kapiteingilo
Toch wat mager album - heeft me ontgoocheld - gaat wat alle richtingen uit - geen vaste structuur

avatar van viking1
Vandaag eindelijk op vinyl weten te scoren! Moet nog binnen komen. Kon het album uiteraard al jaren. Maar was het nog niet op vinyl tegen gekomen(voor 'n schappelijke prijs) . Nu 2e hands besteld. Heerlijk rauw bluesrock album van dit power bluesrock trio. Ben al jaren fan van leslie west. Ben nog op zoek naar zijn eerste solo alum (Leslie West - mountain 1969 op vinyl..... Kom ik vast nog wel 'n keer tegen. Maar kan nu uitkijken en mij verheugen op deze mooie aankoop.