Riot V - Mean Streets (2024)

Label: Atomic Fire

1. Hail to the Warriors (4:26)
  2. Feel the Fire (4:12)
  3. Love Beyond the Grave (4:21)
  4. High Noon (3:25)
  5. Before This Time (4:33)
  6. Higher (4:54)
  7. Mean Streets (4:40)
  8. Open Road (4:25)
  9. Mortal Eyes (4:09)
  10. Lost Dreams (4:14)
  11. Lean Into It (3:57)
  12. No More (4:17)
  13. Killer [Joe Lynn Turner Vocal 1990] * (2:31)
  14. Outlaw [Live in Sweden 2009] * (4:46)
  15. Sign of the Crimson Storm [Rhett Forrester Vocal 1986] * (4:14)
  16. Tokyo Rose / Rock City Medley [Live in Japan 2009] * (6:59)
avatar van namsaap
Mean Streets borduurt voort op het prima vorige album Armor Of Light en doet daar nog een schepje bovenop. Wederom krijgen we 12 uitstekende heavy/power metalnummers te horen, maar de composities zijn nét wat scherper en meer to-the-point. Dat leidt er toe dat het album ook wat korter is dan de voorganger, al is een kleine 52 minuten nog steeds aan de te lange kant.

Leek Armor Of Light erg geinspireerd door het werk van Iron Maiden uit de jaren '80, dit keer is er vooral goed geluisterd naar Judas Priest. Luister maar eens naar Love Beyond The Grave en Feel The Fire, met gitaarriffs die zo van British Steel konden komen. Niet bezwaarlijk hoor, zeker niet als het zo vlekkeloos wordt uitgevoerd als op Mean Streets.

Muzikaal zit het album erg goed in elkaar, waarbij het flitsende gitaarwerk opvalt. Sterkhouder op deze plaat is echter Todd Michael Hall. Wat een strot heeft die beste man! Heerlijke plaat!

avatar van namsaap
Lijstjestijd komt eraan. Ik loop alle releases uit 2024 die ik aan mijn collectie heb toegevoegd nog eens langs om mijn oordeel op te frissen en te kijken of ze mogelijk in mijn top 20 een plaats krijgen.

Voorlopig scoren de 'oudjes' het goed in mijn lijst. Natuurlijk is Riot V een hele andere band dan de band die Fire Down Under en Thundersteel uitbracht, maar de huidige line-up bevat ook grotendeels ervaren rotten in het genre.

In mijn vorige commentaar schreef ik dat de band op dit album geïnspireerd klonk door Judas Priest en laat ik nu hiervoor de laatste worp van die band geluisterd hebben. Dan valt wel op dat het laatste album van JP wel wat overtuigender klinkt. Ook productioneel valt dit album een beetje in het niet bij Invincible Shield, zonder te willen zeggen dat Mean Streets slecht klinkt.

Score: 81/100

Namsaap's Top 20 van 2024 - MusicMeter.nl