Kid Rock - Rock N Roll Jesus (2007)

Label: Atlantic

1. Rock N Roll Jesus (4:29)
  2. Amen (4:40)
  3. All Summer Long (4:56)
  4. Roll On (6:12)
  5. So Hott (4:06)
  6. Sugar (3:44)
  7. When U Love Someone (5:40)
  8. New Orleans (6:36)
  9. Don't Tell Me U Love Me (4:20)
  10. Blue Jeans and a Rosary (4:35)
  11. Half Your Age (3:45)
  12. Lowlife (Living the Highlife) (4:04)
  13. Guilty * (2:45)
  14. Jackson, Mississippi * (6:13)
  15. Cowboy * (4:22)
  16. Lonely Road of Faith * (5:29)
avatar van T.A.
Och jeetje, ja. Ik las vandaag dit over de Grammy Awards vanavond:

Om de prijzenregen op te luisteren komt een hele reeks grote artiesten opdraven, waaronder U2, Kid Rock, Rihanna, Coldplay, Jonas Brothers, Paul McCartney, Katy Perry, Radiohead en Justin Timberlake.

Toen dacht ik, joh, die gozer van dat irritante nummer, noemt men dat ook al een grote artiest.

Verschillende doelgroepen zullen we maar zeggen.

avatar van Ducoz
Het is niet zo'n slechte plaat, erg lekekr voor in de zomer

avatar van Ducoz
op een warme zomeravond... heerlijk!

avatar van LucM
"All Summer Long" vond ik enigszins leuk hoewel weinig origineel (samensmelting van "Werewolves of London" van Warren Zevon en "Sweet Home Alabama" van Lynyrd Skynyrd).
Het album vind ik niet interessant met banale rock dat snel verveelt en melige teksten, ik heb dit allemaal eerder en beter gehoord. Kid Rock draagt met dit album helemaal niets bij tot de popmuziek. Ik wist trouwens niet dat hij al zo lang actief is.

avatar van Hendrix4live
Ik heb niet op dit album gestemd omdat ik hem ook niet verder ga beluisteren. Maar toen ik 'All Summer Long' hoorde aan het begin dacht ik dat Lynyrd Skynyrd op stond. Wat is ie muzikaal zeg om Sweet Home Alabama te gebruiken en er z'n eigen tekst erover heen te zingen! Een totale verkrachting gewoon!
En veel mensen die naar Top 40 muziek luisteren weten waarschijnlijk niet eens dat ie dat nummer heeft gebruikt. Ze kennen waarschijnlijk niet eens 'Sweet Home Alabama' of 'Lynyrd Skynyrd'. Doodzonde dat ze dan dit aangesmeerd krijgen in plaats van het Origineel. Hetzelfde verhaal bij die Sean Kingston: My Love (gestolen van D'yer Mak'er - Led Zeppelin) en Beautiful Girls (Stand By Me - Ben E. King).
Al die luldebehangers zouden allang gestopt moeten zijn.

Dit soort ''artiesten'' verdienen gewoon geen stem. Zelfs geen 0,5*.

Kingsnake
Kid Rock mocht wel fijn meezingen met de bastaard die zich tegenwoordig Skynyrd noemt (zie het album Vicious Cycle).

Dus ik vermoed dat J. van Zant en Rossington mooi hun medewerking hebben verleend aan dat nummer.

0,5
Het enige leuke en commerciële nr. is All summer long.
Als enige uitgebracht in België en Nederland. Gelukkig vielen er geen andere singles releases uit de lucht van dit album want het zijn stuk voor stuk echte, dikke flops!

Wie een album verwacht in de trend van All summer long is eraan voor de moeite. Het album is gewoonweg eentonig en saai.
0.5 voor de moeite!

avatar van Hendrix4live
Kingsnake schreef:

Leuk weetje. Maar wat maakt het uit of ze mee hebben geholpen. Tuurlijk, ik zou het ook fantastisch vinden om met zulke artiesten te mogen spelen maar er zit geen variatie of creativiteit in dat nummer. Ik blijf het een verbastering van Sweet Home Alabama vinden.

avatar van Thunderrock
kevinanne schreef:
Het enige leuke en commerciële nr. is All summer long.

0.5 voor de moeite!

Idd slechte muziek... nee dan toch wel 5* voor A-Teens dat is pas muziek.....Ik weet het over smaak valt niet te twisten (en ik kan het weten )
Welterusten.

Rizz
Gezellig album. Hij probeert alleen teveel te benadrukken dat hij een ''echte'' songwriter is, hoewel het redelijk nep is. Tblijft gewoon een cliche artiest, met af en toe een leuk nummer. Maar al met al, niet vervelend om naar te luisteren. Gewoon niet te serieus luisteren ;D

avatar van Ducoz
Inderdaad een gezellig album, ik vind het gemiddelde zolaag, dat kan niet anders dan protest/haat stemmen zijn..

Hendrix4live schreef:

Achja, de akkoorden van Sweet Child O Mine zijn ook dezelfde als die van Sweet Home Alabama (rythm gitaar), dus zo kunnen we alles wel aanelkaar blijven plakken, laat de man plezier hebben en er zijn bast wel genoeg mensen die hier wel van kunnen genieten

avatar van Ducoz
Hoewel dat misschien een iewat kromme vergelijking is

Lol, Amen is dik gejat van de Stones; Saint of Me

Luister maar..
YouTube - Kid Rock - Amen [OFFICIAL VIDEO]

en dan naar:

YouTube - Rolling Stones - Saint Of Me

Ja he?!

avatar van RogerV
1,0
Kid Rock is imo toch wel een van de vreselijkste "artiesten" van de laatste 20 jaar. Ik vind het allemaal laffe zeik.

En all summer long daar heb ik het succes ook nooit van begrepen.

avatar van KILLERBEE99
RogerV schreef:

En all summer long daar heb ik het succes ook nooit van begrepen.

All Summer Long is zo'n dikke vette zomer track, die uit je spiekers knallen. Vet nummer!

Dit album bevalt me beter als Devil Without a Cause (1998), minder geschreeuw, vooral All Summer Long en Roll On vind ik erg leuk!

All summer long is dan ook voor 100 % gebaseerd op die een giga grote hit van dat andere zeer lekkere bandje

Los van dat is kid rock nauwelijks het vermelden waard

Rizz
Als ik nummers van dit album hoor, bijvoorbeeld Amen of When U Love Someone, krijg ik het idee alsof ze zijn geschreven door de makers van Southpark...

avatar van Timo-otje
Hoezo zou je überhaupt naar nummers op dit album luisteren....