Kid Rock - Rock N Roll Jesus (2007)

Label: Atlantic

1. Rock N Roll Jesus (4:29)
  2. Amen (4:40)
  3. All Summer Long (4:56)
  4. Roll On (6:12)
  5. So Hott (4:06)
  6. Sugar (3:44)
  7. When U Love Someone (5:40)
  8. New Orleans (6:36)
  9. Don't Tell Me U Love Me (4:20)
  10. Blue Jeans and a Rosary (4:35)
  11. Half Your Age (3:45)
  12. Lowlife (Living the Highlife) (4:04)
  13. Guilty * (2:45)
  14. Jackson, Mississippi * (6:13)
  15. Cowboy * (4:22)
  16. Lonely Road of Faith * (5:29)
avatar van Kos
Kos
Joy schreef:
begrijp ook nog steeds niet dat het zo populair blijft

Tuurlijk begrijp je dat niet, want je hebt er kennelijk de ballen verstand van met je 'klinkt al 20 jaar hetzelfde'. Nogal logisch dan he.

Joy
aangezien ik best open sta voor gedachtengangen van anderen daag ik je bij deze uit mij uit te leggen waarom jij vind dat ik er geen verstand van heb en waarom rap wel een muziekstroming is die de moeite waard is

er is weinig verstand van te hebben als je het mij vraagt maar wellicht overreed je me met behoorlijke argumenten om mij op andere gedachten te brengen omtrent mijn mening over rapmuziek

ga je gang

avatar van Kos
Kos
Er valt weinig te overreden (als ik dat al zou willen). Rap is kennelijk niet je ding dus luister je er nauwelijks naar. Dat is best te begrijpen.

Om dan te beweren dat het al 20 jaar hetzelfde is, is lichtelijk dom als je er zelf nauwelijks naar luistert en er dus niets vanaf weet.

Ik weet bijvoorbeeld nauwelijks iets van klassieke muziek, maar ik ga echt niet roepen dat alle klassieke muziek exact hetzelfde is of hetzelfde klinkt of (nog triester) een heel beperkt genre is . . Dat laat ik aan mensen over die er wel verstand van hebben.

Je kunt hooguit zeggen: 'Rap vind ik sowieso maar niks dus interesseert het me ook niet en daarom komt het op mij over alsof het allemaal hetzelfde is'.
Waarschijnlijk bedoel je zoiets ook, alleen het komt er wat geforceerd onhandig uit.

Sexie_Sadie
Ken het album nog niet, maar all summer long is echt heerlijk!

avatar van wolf
Ducoz schreef:
Van Sweet home alabama heeft hij alleen de achtergrondzang gebruikt en het intro loopje na het refrein... de tekst staat helemaal op zich zelf, en het is toch mooi dat iemand "Probeerd" deze 2 songs levend te houden?

Er zijn songs al voor minder beschuldigd van plagiaat. Ik vind het wel een goed nummer, maar het is overduidelijk gestolen.

avatar van Rudie
Erg zwak album, de eerste single beloofde al niet veel goed. Mijzelf drie minuten afvragend "is dat echt Kid Rock"?! Maar de waarheid is hard.

Wat me vooral tegenzit aan dit album is de ongeloofwaardigheid, De inhouden van de tracks verspringen zo snel naar snoeihard tot poeslief, dat het op de lachspieren werkt en je al tenenkrommend afwacht wat de volgende track te brengen heeft.

En wat betreft rap-invloeden? Die zijn er veel te weinig om bij dit album een gegronde discussie over het genre rap, te voeren.

Father McKenzie
Het album ken ik niet, maar de single All Summer Long vind ik héérlijk; op de pianoriedel van één mijner favoriete singer-songwriters (Warren Zevon) Werewolves of London en de gitaarriffs van Sweet Home Alabama van Lynyrd Skynyrd gemaakte nummer... ik vind dit meesterlijk gedaan.
Dit is géén plagiaat, het is gewoon ontzettend goed gemaakt en brengt hulde aan die twee songs.

Joy
mooi, maar breng dat dan gewoon uit op single en laat de rotzooi van een baggerplaat dan achterwege

overigens deel ik je mening niet

Father McKenzie
Tja, ik ken enkel die héérlijke single, dus geen idee of dit voor de rest een baggerplaat is.

En de uitdrukking bagger is zo verdomd Hollands, kom op Belgen bedenk eens een originele uitdrukking voor dat kutwoord bagger, want dat ben ik echt beu gezien!

ruk

avatar van Sjaan
Wie durft het aan om de hele cd te luisteren??

Stapler schreef:
wat voor talent heeft deze meneer rock dan?

Kid Rock is op en top persoonlijkheid dat maakt zijn muziek

Sjaan schreef:
Wie durft het aan om de hele cd te luisteren??

Ik ga em zeker helemaal beluisteren, Kid Rock staat voor mij garant voor een lekker potje rocken met persoonlijkheid. Vele vergeten hier denk ik dat Kid Rock heeft moeten vechten om uberhaupt een plaat uit te kunnen brengen. Het lijkt hier en daar zeker op jatwerk maar welke artiest is daar niet schuldig aan?? daarnaast geeft hij er altijd een zeer eigen draai aan wat het jatwerk rechtvaardigd. ik geloof ook niet dat hij het doet voor de centen want echt mainstream is zijn muziek niet. Ik snap niet dat bijna iedereen deze kerel niet diggt, als je zn vorige platen checked kom je zeker goed spul tegen; "Devil Without A Cause" is gewoon een heerlijke plaat en tevens zeer origineel. In hetzelfde tijdperk als Limpbizkit uitgebracht waar Kid vaak mee vergeleken word (rock en rap) maar hij onderscheid zich toch duidelijk van Limp en elke andere band. "History of Rock" is ook een zeer fijne plaat, misschien wel zijn persoonlijkste werk. Check het nummer "My Oedipus Complex" en je snapt wat ik bedoel; puurdere muziek is er bijna niet. Dus Kid Rock is allesbehalve een afgezaagde redneck die het voor het geld doet.

1,0
Echt huilen met de pet op. Goedkoop, makkelijk, slecht bedacht&gejat en overduidelijk zo nep. Een persoonlijkheid ja, maar wat voor 1..

avatar van hadiederk
@VforVictor

Ja, op deze manier kun je alles kapot relativeren. Voor mij blijft het een flapdrol. Enige positieve bijkomstigheid is dat het misschien wat meer aandacht voor de onvolprezen, en helaas overleden Warren Zevon oplevert.

Joy
nee echt maistream is het niet, doet het wel degelijk deels voor de centen , en de aandacht

kiddo rock kan niet veel anders dan (niet al te best) rappen met een gitaartje deronder

kom op mensen dit is als muziek nauwelijks serieus te nemen

vraag ik me ook nog af over welke persoonlijkheid men het heeft

avatar van VforVictor
Ben ik het niet echt mee eens, welke artiest/band is vergelijkbaar dan met Kid?? volgens mij niemand.. En ist niet juist mooi de simpele en doeltreffend emanier waarop hij rapt/zingt? ik bedoel zeg nou zelf, het is best lekker om naar simpele doch originele texten te luisteren af en toe? Ik moet toegeven dat z'n lyrics niet hoogstaand zijn maar lekker klinken doet het zeker.

rapmuziek met een rockgitaar is menig keer geprobeerd
werd steevast een flop

kid rock dacht er een muziekstroming uit te kunnen halen

de formule is marginaal, elke plaat is hetzelfde eenvoudige gebeuren en 1 nummer is amper boeiend

magoed, als je verder niks anders kan gewoon weer een plaat maken in dezelfde formule, debieln die het kopen zijn er overal

avatar van VforVictor
Elk album is zeker niet hetzelfde, Devil Without a Cause is heel anders dan "The History of Rock" en die is weer anders als '"Kid Rock".. ik raad je aan om eerst platen te beluisteren voordat je met een oordeel komt.

rapmuziek met een rockgitaar is menig keer geprobeerd
werd steevast een flopl

Er zijn genoeg voorbeelden die het tegendeel bewijzen:

Run DMC en Aerosmith, Rage Against The Machine, Beastie Boys, Cypress Hill etc etc.

Dat deze plaat zo slecht is heeft niks met deze combi te maken maar met Kid Rock zelf.

Joy
run dmc en aerosmith: 1 hitje, en dan nog voornamelijk omdat de fantastische riff van aerosmiths joe perry afkomstig is, run dmc voegde niet overdreven veel toe

rage against the machine, dat is een totaal andere muziekstroming, dat de la rocha rapt past weliswaar goed bij de muziek maar rap is niet de basis van die muziek, bij kid rock is dat wel het geval

beasty boys, maken zowel hiphop rap, jazz ,metal punk en alles ertussen, en idd, soms zit daar een scheurgitaartje met rap tussen

als je doelt op no sleep till brooklin, enigsins vergelijkbaar met kid rock, maar dan beter, ook een bescheiden hitje, meer niet

cypress, hill, wie? ohja, die deden ook wat in dezelfde context, succesvol? nou nee

je laatste mening deel ik ten dele omdat kid rock gewoon niet alteveel talent heeft op muzikaal vlak, maar ook iemand met enorm veel talent , die wel kan rappen, zal met die combi geen volle zalen trekken als ie daar een plaat mee maakt

magoed , iemand met enorm veel muzikaal talent zal zich logscherwijs niet beperken tot rap alleen

avatar van Rudie
Je claimde dat Rap met een rockgitaar steevast flop, de bovengenoemde combineren beide en zijn allesbehalve flops, dat onderstreep je nu zelf. Je argument over Rap en Rock klopt dus niet, dat was mijn punt.

En oja wat betreft de Beastie Boys, luister eens License to Ill, daar zitten wel meer dan 'soms' een scheurgitaartje tussen

Joy schreef:
bij kid rock is dat wel het geval

Nee, helemaal niet, z'n 3 laatste albums komt weinig rap op voor.

Joy
ach ja tzal alemaal wel, tis mijn ding niet en ik vind het ronduit slecht

avatar van VforVictor
kijk, dan kom je met een gegronde reden

avatar van wie ik?
Ik heb deze plaat ook beluisterd omdat ik Devil Without A Case een lekker een album vind en ik dacht dit ook een kans te geven.
Deze plaat vind ik heel wisselend, de eerst 4 nummer zijn goed, en de nummers daar na ( op Blue Jeans & A Rosary na) vind ik gewoon slecht.
Deze nummers zijn als ik ze los beluister al niet heel goed, maar ik neem ze ook niet serieus vanwege de volgorde hoe ze op de plaat staan. Neem nou bijvoorbeeld When You Love Someone komt meteen naar Sugar, een hard nummer waarin hij rapt:
'' I Fuck Hot Bitches Untill Its Cold''. En om daarna een rustig nummer over liefde te horen, dan neem je bijde nummers al niet meer series.
Deze tracks redden naar mijn menig het album:
Rock N Roll Jesus
Roll Onn
Blue Jeans And A Rosary

avatar van c-moon
Father McKenzie schreef:

Rommel?

Ik vind de single alleszins behoorlijk slecht...
Jammer dat hij moet scoren op de ruggen van Warren Zevon (het woord lijkenpikkerij neem ik nog nét niet in de mond maar toch) en Lynyrd Skynyrd...

Het mag dan wel bedoeld zijn als ode aan... ik vind het op zijn zachtst gezegd 'niet geslaag" of met andere woorden: énorm slecht gedaan..

En ja: Rommel !
Tenminste: naar mijn bescheiden mening...

Maar: wie weet misschien klinkt de rest van het album wél goed?
Wie zal het zeggen...
Ik ben op basis van het onding van "All Summer Long" al NIET geneigd om nog méér te willen beluisteren van ons aller Kid Rock...

avatar van BenZet
hadiederk schreef:
@VforVictor

Inderdaad!

c-moon schreef:

Rommel?

Ik vind de single alleszins behoorlijk slecht...

En ja: Rommel !
Tenminste: naar mijn bescheiden mening...

Ja, c-moon, het kan best zijn dat de cd voor de rest sucks, maar die single blijf ik gewoon schitterend vinden, ik vind dat gewoon schitterend gedaan die twee songs in elkaar laten lopen, echt top!
Smaken verschillen nu eenmaal.
Ook Rapture-Riders (Blndie/The Doors) vond ik een schot in de roos....

avatar van AGE-411
Is dit niet die kerel van Sweet Home alabama all summer long?

AGE-411 schreef:
Is dit niet die kerel van Sweet Home alabama all summer long?

Yep, dat nummer is het. Het is een samensmelting van Sweet Home Alabama van Lynyrd Skynyrd en Werewolves of London van Warren Zevon. Ik vind het héél leuk gedaan, maar er zijn er die daar anders over denken....