This Heat - Deceit (1981)

Rock / Avant-Garde

4. S.P.Q.R. (3:26)
  5. Cenotaph (4:35)
  6. Shrink Wrap (1:40)
  7. Radio Prague (2:21)
  8. Makeshift Swahili (4:04)
  9. Independance (3:39)
  10. A New Kind of Water (4:57)
  11. Hi Baku Shyo (Suffer Bomb Disease) (4:04)
Wie is het met mij eens dat dit één van de meest intense albums aller tijden is? Je wordt er bijna bang van.. Vooral "a new kind of water". Schitterend. Eén van mijn favorieten.

Kevin-Raphaëll
deze ken ik eerlijk gezegd niet

staat zelfs niet tussen mijn collectie en die is enorm groot hoor

met wie kunt ge dat vergelijken

Het is een soort prog-rock versie van iets dat tussen Joy division en Coil in zit.
Dit kan ik zeggen: Zorg ervoor dat je deze niet mist!

avatar van dix
dix
probeer ook 'All's Well' van The Camberwell Now.

da's zo'n beetje dezelfde band.

Kevin-Raphaëll
zal ik zeker es checken deze

vooral joy division is héél goed, coil ook hé

ik zal ze niet missen

bedankt

avatar van shinybeast
Charles Hayward (drums+vocals) zat in beide bands

de muziek ligt inderdaad in het verlengde van This Heat

Deceit is elke keer weer een genot om te horen; zet hem maar eens in mijn top-10

avatar van Zachary Glass
Wanneer ik het tekstboekje intuur, zie ik het ultieme doembeeld van de babyboomer-generatie: een paddenstoel (de atoombom!). Het spook van de geëngageerde langspeler tuurt inderdaad om de hoek

Blijkbaar bulken de lyrics van Charles Bullen onder apocalyptische denkbeelden, zo las ik. Maar ik merk weinig van Bullen's tekstuele demonen, omdat de muziek hier zo overrompelend in alle richtingen trekt.

Het nummer "Paper Hats" bijvoorbeeld, het stamt uit 1981 maar geen enkele groep wist me in 2007 me danig aan de stereo te kluisteren (zo rond 2m30sec. start een uiterst urgent stukje grotestadsmuziek in dat "Paper Hats")

Battles & This Heat - een nieuwe langspeler en een oude. Het jaar was fijn

Kid A(cid)
Ik hoop dat ik het origineel eens in bezit zal hebben

avatar van fatima
dix schreef
"probeer ook 'All's Well' van The Camberwell Now.
da's zo'n beetje dezelfde band."

shinybeast schreef:
Charles Hayward (drums+vocals) zat in beide bands

de muziek ligt inderdaad in het verlengde van This Heat

OK luiwammesen, dan zit ik hem er wel op. zie http://www.musicmeter.nl/album/113458/info/

avatar van Paalhaas
Kijk, dat je dit een puik album vind, daar wil ik graag in meegaan. Maar dat vijf van de negen stemmers op het debuut dit album hoger waarderen, daar kan ik dan weer niet inkomen. Het debuut is eigenlijk op alle fronten superieur als je het mij vraagt.

Zachary Glass schreef:
Battles & This Heat - een nieuwe langspeler en een oude. Het jaar was fijn

Leuk dat je de link legt.

bobbee
Ik heb deze plaat in mijn top 10 staan maar op de een of manier nooit beoordeeld. Bij deze dus. Ik had de voorganger al maar toen dit uitkwam overtrof dit alle verwachtingen.
De dynamiek is enorm, maar vooral de afwijkende manier waarop de muziek in elkaar steekt is geweldig. Dit was voor mij toen echt iets nieuws, een ervaring die ik niet eerder had met muziek. Het schijnt ook een enorme klus geweest te zijn om alles te tapen en daarna aan elkaar te plakken. Tegenwoordig draait zelfs een handige knutselaar met Pro Tools zijn hand daar niet meer voor om. Afgezien van de creatieve inbreng natuurlijk.
Het vervolg met Camberwell Now was ook goed te pruimen, maar de verpletterende indruk die deze maakte maak je maar één keer mee.

avatar van Leeds
prachtig album. wellicht hun beste aangezien ik hun debuut nog niet ken. al es zitten zoeken maar voorlopig nog niet gevonden.

in ieder geval. deze zullen ze niet van me afnemen.

Absoluut een van de beste Avantgarde platen allertijden . grensverleggend grandioos , deze heb ik nu zo'n 20 jaar in huis en vooral een song als SPQR is geweldig . Pavement heeft ook naar hen geluisterd gezien hun album Slanted and Enchanted en Beck 's Steal My Body Home , althans het eindstuk zou zo van This Heat kunnen zijn .

avatar van willemmusic
Heb ik ze toentertijd live op de radio horen uitvoeren en klonken nog beter dan de plaat, die ik meteen aanschafte...
Zou daar iets van terug te vinden zijn op Live 80-81 ???

avatar van willemmusic
En daar staat: I'm amazed that they managed to play their songs live and make them sound as tight & structured as on album and no sour notes in the harmony singing either.
Het is maar dat je het weet.
Thanks, Leeds!

avatar van Leeds
graag gedaan willemmusic!

avatar van willemmusic
Net ontdekt: er staat nog een mooie podcast op Concertzender.nl,
'the Best of This Heat Mix' van 3 april 2007, ... echt, net ontdekt

avatar van Near
Makeshift Swahili

Fijne plaat dit! Lekker gruizig en onheilspellend.

avatar van Hendrix4live
Ik blijf het fantastische muziek vinden! Lekker ruig en rommelig, maar het luistert toch ook lekker weer makkelijk weg.

5 sterren voor deze klassieker.

CornelisV
Ik kan hier nog vrij weinig mee, ik hoor enkel wat gerommel en geschreeuw.. Misschien dat een aantal luisterbeurten dat zal veranderen.

avatar van Coen
Huiveringwekkend, aangrijpend en altijd goed.

avatar van mayhemblik
Straf mij!!!!
Ik had deze wonderschone plaat zo'n 2 jaar niet gedraait tot vandaag en er zullen weer vele dagen volgen, meesterwerk!!!!

avatar van pdonidvie
Ik ben blij dat ik deze hier toevallig ben tegen gekomen. Wat een geluid. Ik ben wat overdondert. Voorlopig een 4, maar dat kan zeker nog meer worden.

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Ik ben niet blij dat ik dit heb. Ik heb deze plaat gekregen maar na een 3-tal draaibeurten vind ik het nog steeds een rommeltje waar ik niks mee kan.

avatar van Rudi S

avatar van dix
dix
DjFrankie schreef:
Zal verder veel stofhappen in de kast denk ik.

Geen probleem, hij is bestand tegen de tand des tijds. Probeer het nog eens in 2017

avatar van itchy
Wat wil je er voor hebben?

avatar van pdonidvie
DjFrankie schreef:
Zal verder veel stofhappen in de kast denk ik.

Zal ik 'em komen ophalen voor een appel en een ei?