Harpo - Moviestar (1997)

Label: Ariola

1. Moviestar (3:22)
  2. Honolulu (3:01)
  3. Horoscope (3:15)
  4. Motorcycle Mama (3:25)
  5. In the Zum-Zum-Zummernight (2:58)
  6. Smile (3:41)
  7. Rock 'N' Roll Clown (3:55)
  8. San Franciscan Nights (3:29)
  9. Teddy Love (3:25)
  10. Television (3:31)
  11. Baby Boomerang (3:04)
  12. Sayonara (3:35)
  13. Angel (3:37)
  14. Why Can't We Be Friends (3:43)
  15. Party Girl (4:27)
  16. Wishing You Were Here (4:57)
  17. Light a Candle (4:33)
  18. Back in the Woods (3:10)
  19. Honolulu Dance (3:42)
EVANSHEWSON
Formidabel, dat hitje Moviestar. Typische ééndagsvlieg, méér dan dat hitje ken ik niet van deze man...

avatar van Jean Rene
Moviestar was de grote hit, maar Harpo's dramatische manier van zingen komt beter tot zijn recht in nummers als Horoscope en Motorcycle mama.

avatar van nlkink
Het liedje Moviestar is de grote hit waarmee Harpo in 1975 doorbrak in Nederland. Als ik me correct herinner kwam er nog een aardige single achteraan die het een stuk minder deed in ons land en dat was het dan weer voor Harpo. Om die reden wordt hij al dan niet terecht voor ééndagsvlieg aangezien, in elk geval voor Nederland min of meer terecht. In Zweden had hij echter al een paar hits achter de kiezen, en in de tweede helft van de zeventiger jaren was hij met name succesvol in Denemarken, Spanje en Duitsland. Vooral in Duitsland treedt de man nog met regelmaat op. Daarnaast is Harpo in Zweden ook bekend als succesvol paardenfokker. Van wat ik me herinner van Harpo waren de liedjes die op Duitse televisie voorbijkwamen - wie herinnert zich Ilja Richter met het programma Disco 19.. nog - alleraardigst. Deze compilatie bevat de succesvolle Zweedse, Deense, Spaanse en Duitse hits en is daarmee een mooi overzicht van 's mans kunnen.
Leuk weetje voor Abba-fans: Anni-Frid Lyngstad doet de achtergrondzang op Moviestar.

avatar van bikkel2
Ik was een tijdje in de veronderstelling dat Harpo dezelfde gast was als de zanger van The Goombay Dance Band.
Beetje dezelfde softe stem en uiterlijk, maar dat bleek dus niet zo te zijn.
Sun of Jamaica (vreselijk nummer overigens) was een joekel van een hit in 1980 en de zanger is Olivier Bendt uit Duitsland.
Harpo als paardenfokker werd overigens ernstig verwond door een trap van een paard in 1980.