Elvis Presley - Made in Memphis (2006)

1 stem

Label: RCA

1. In the Ghetto [Take 13] (2:48)
  2. You'll Think of Me [Take 8] (4:14)
  3. Do You Know Who I Am [Take 4] (3:55)
  4. If You Don't Come Back [Take 5] (2:38)
  5. Three Corn Patches (Takes 5 & 6) (3:16)
  6. Found Out What's Happening [Take 7] (3:10)
  7. It's Midnight [Take 11] (4:05)
  8. Thinking About You [Take 3] (5:15)
  9. You Asked Me To [Take 1] (5:09)
  10. Solitaire [Take 7 Talk from 6 & 7] (5:18)
  11. She Thinks I Still Care [Take 3 & 4] (5:07)
  12. Moody Blue [Take 6] (4:05)
  13. Bitter They Are, Harder They Fall [Take 1] (3:25)
  14. Love Coming Down [Take 4] (3:08)
  15. For the Heart [Take 5] (4:23)
  16. Baby What You Want Me to Do (Home Recording) (2:25)
  17. I'm So Lonesome I Could Cry (Home Recording) (2:16)
  18. Spanish Eyes (Home Recording) (4:07)
  19. See See Rider (Home Recording) (0:49)
  20. That's All Right (Home Recording) (2:06)
avatar van fish
Goed gekozen outtakes, dat zonder meer. Mooie takes van In the ghetto en It's midnight. Alle nummers staan sowieso als een huis.

De echte prijsnummers zijn natuurlijk de home recordings. Elvis op gitaar, thuis opgenomen op een bandrecorder ergens in 1975. De gekozen liedjes zijn nummers die hij al vele malen had gezongen, maar potverdorie, wat klinken ze hier fris en geinspireerd. En om Elvis That's all right mama te horen zingen, zoals het klinkt alsof het in de Sun studio is opgenomen, is fantastisch! Er zit passie in die nummers. Hij had van mij zo een heel album mogen (en kunnen!) opnemen....maar ondanks al dat niet te evenaren succes, blijft er altijd een 'wat als...' aan Elvis hangen en dat is zeker ook nu het geval.

Kopen dit album als je hem tegenkomt. Uniek.